Skapa visualiseringar

Du skapar visualiseringar genom att dra den valda visualiseringstypen på arket från resurspanelen och därefter konfigurera dess egenskapsinställningar. För information om hur du skapar särskilda av visualiseringar, se den visualiseringstypen i Visualiseringar.

1. Dra visualiseringen från resurspanelen till arket eller dubbelklicka på visualiseringen.
  2. Lägg till dimensioner och mått i visualiseringen.

Du kan lägga till dimensioner och mått med knapparna på visualiseringen. Du kan även dra ett fält från fliken Fält på resurspanelen och sedan använda det som dimension eller mått genom att välja det. Hur många dimensioner och mått som krävs beror på vilken visualisering du väljer.

3. Justera presentationen med till exempel sortering, färger eller etiketter.

Mer information finns i Ändra utseende på en visualisering.

Anteckning om tipsDu kan även lägga till en visualisering genom kopiering. Det är användbart om du vill använda befintliga visualiseringsinställningar i en annan visualiseringstyp. Mer information finns i Kopiera en visualisering från en befintlig visualisering

Anpassade objekt läggs till på liknande sätt. Du börjar skapa en visualisering genom att dra ett visualiseringskomplement till arket. Mer information finns här Skapa en visualisering med ett anpassat objekt.

Du kan använda behållare för att spara utrymme på din instrumentpanel genom att snabbt byta mellan flikar med olika visualiseringar.Mer information finns i Behållare.

Vilka typer av data du har i dina tabeller och fält påverkar om de kan användas som dimensioner eller mått.

• Dimensioner styr hur data i en visualisering grupperas. Exempel: total försäljning per land eller antal produkter per leverantör. Mer information finns i Dimensioner.
  • Mått är beräkningar som används i visualiseringar, och representeras vanligen på y-axeln i ett stapeldiagram eller av en kolumn i en tabell. Mått skapas från ett uttryck som är sammansatt av aggregeringsfunktioner, exempelvis Sum eller Max, i kombination med ett eller flera fält. Mer information finns i Mått.

Skapa visualiseringar med assistans

I Insight Advisor kan du få hjälp med att skapa visualiseringar på flera sätt.

• Du kan använda Insight Advisor Sök för att generera visualiseringar som baseras på dina sökningar eller urval. Du kan sedan välja att lägga till visualiseringarna på arken. Mer information finns här:
  • Du kan använda Analystyper i Insight Advisor för att generera visualiseringar genom att välja vilken typ av analys du vill se och sedan välja fälten. Du kan sedan välja att lägga till visualiseringarna på arken. Mer information finns i Skapa analyser genom att välja analystyper.
  • Du kan skapa visualiseringar med Insight Advisor-diagramförslag genom att dra ett fält till arket från resurspanelen, och sedan dra ytterligare fält som du vill ha med i visualiseringen till det första fältet. Qlik Sense skapar sedan ett förslag på visualisering baserat på de valda fälten för visualiseringen. Mer information finns i Skapa visualiseringar med diagramförslag från Insight Advisor.