Detta kan du se och göra i Qlik Sense

Vad du kan se och göra i Qlik Sense beror på vad din Qlik Sense -systemadministratör har gett dig för åtkomsträttigheter.

Åtkomstkontrollen omfattar kontroll av användarnas åtkomst och konfigurering av rättigheter för resurser (för appar, ark och så vidare). Den kontrollerar dock inte vilka data som du har åtkomst till.

Qlik Sense har ett standardbeteende, exempelvis:

• En opublicerad app är bara synlig för dess ägare.
  • En app kan inte förändras när den har publicerats.
  • Endast användare med åtkomst till en ström kan se apparna i den strömmen.

Detta kan innebära att du bara ser vissa delar av användargränssnittet eller att du bara kan göra vissa saker när appen är i ett visst tillstånd, eller när du har fått åtkomstbehörighet.

Qlik Sense-behörighet och -åtkomst konfigureras i Qlik Management Console.