Flytta en app från en Qlik Sense Desktop-installation

När du sparar en app som du har skapat i Qlik Sense Desktop buntas bilderna som ingår i appen ihop med övrigt innehåll. På så sätt blir det lättare att dela appar med andra eller flytta dem till en annan dator.

Du kan flytta en app som du har skapat i Qlik Sense Desktop, inklusive dess bilder, till en annan dator med Qlik Sense Desktop genom att till exempel skicka appen med e-post.

Flytta en app som har skapats i den aktuella installationen av Qlik Sense Desktop

Om appen har skapats i den aktuella installationen av Qlik Sense Desktop så buntas bilderna som ingår i appen automatiskt ihop med övrigt innehåll i appen.

1. Skapa en app med Qlik Sense Desktop.
  2. Spara appen.
  3. Leta rätt på appen på din hårddisk. Standardplatsen är <user>\Documents\Qlik\Sense\Apps.
  4. Kopiera appen till en bärbar enhet till exempel.
  5. Klistra in appen i mappen Apps på en annan dator med Qlik Sense Desktop.

Appen är nu tillgänglig från hubben.

Flytta en app som har skapats i en äldre aktuella installation av Qlik Sense Desktop

Om appen skapades i en version av Qlik Sense Desktop som är äldre än version 2.0, buntas inte bilderna ihop med övrigt innehåll i appen. Då måste du öppna och spara appen innan du flyttar den.

1. Öppna appen i den nya versionen av Qlik Sense Desktop.
  2. Gör en ändring i appen.
  3. Spara appen.

Nu buntas bilderna som inkluderas i appen tillsammans med övrigt innehåll i appen.

4. Leta rätt på appen på din hårddisk. Standardplatsen är <user>\Documents\Qlik\Sense\Apps.
  5. Kopiera appen till en bärbar enhet till exempel.
  6. Klistra in appen i mappen Apps på en annan dator med Qlik Sense Desktop.

Appen är nu tillgänglig från hubben.

Flytta en app till en annan Qlik Sense-plattform

Du kan flytta en app som skapats i Qlik Sense Desktop till en annan Qlik Sense-miljö, till exempel Qlik Sense Enterprise. Innan du kan flytta appen måste du kopiera den till din dator och sedan överföra den till önskad Qlik Sense-miljö.

Appen blir tillgänglig från hubben.

Mer information om hur du flyttar appar mellan Qlik Sense-plattformar finns i Publicera mellan Qlik Sense-plattformar.

Anteckning om information

Om du flyttar en Qlik Sense Desktop-app till en Qlik Sense-miljö måste du hantera bilderna separat. Samma gäller när du flyttar en app som har skapats med hjälp av Qlik Sense.

Mer information finns i Felsökning – Skapa appar.