BinomInv - skript- och diagramfunktion

BinomInv() returnerar inversionen av den ackumulerade sannolikheten för binomialfördelningen.

Syntax:

BinomInv(prob, trials, trial_probability)

Returnerad datatyp: tal

Argument
Argument Beskrivning
prob En sannolikhet som associeras med Binomial-sannolikhetsfördelningen. Måste vara ett tal mellan 0 och 1.
trials Ett positivt heltal som anger antalet testperioder.
trial_probability Sannolikheten för framgång i respektive testperiod. Den är alltid ett tal mellan 0 och 1.

Denna funktion hänger samman med funktionen BinomDist på följande sätt:
If prob = BinomDist(value, trials, trial_probability), then BinomInv(prob, trials, trial_probability) = value