Execute

Execute-satsen använda för att köra andra program medan Qlik Sense laddar data, exempelvis för att göra de konverteringar som krävs.

Anteckning om informationDen här funktionen är inte tillgänglig i Qlik Sense SaaS.
Anteckning om informationSatsen stöds inte i standardläget. Se Behörighetskontroll för filsystem

Syntax:

execute commandline

Argument:

Argument
Argument Beskrivning
commandline

En text som kan tolkas som en kommandorad av operativsystemet. Du kan hänvisa till en absolut sökväg eller en sökväg till katalogen lib://.

Om du vill använda Execute måste följande villkor vara uppfyllda:

• Du måste köra i bakåtkompatibelt läge (tillämpligt för Qlik Sense och Qlik Sense Desktop).
  • Du måste ställa in OverrideScriptSecurity på 1 i Settings.ini (gäller för Qlik Sense).

Settings.ini finns under C:\ProgramData\Qlik\Sense\Engine\ och är normalt en tom fil.

Anteckning om varningOm du ställer in OverrideScriptSecurity för att aktivera Execute kan alla användare exekvera filer på servern. En användare kan exempelvis bifoga en exekverbar fil till en app, och sedan exekvera filen i dataladdningsskriptet.
  1. Gör en kopia av Settings.ini och öppna den i en textredigerare.
  2. Kontrollera att filen innehåller [Settings 7] på första raden.

3. Infoga en ny rad och skriv in OverrideScriptSecurity=1.
  4. Lägg till en ny rad i slutet av filen.

5. Spara filen.
  6. Byt ut Settings.ini mot den redigerade filen.
  7. Starta om Qlik Sense Engine Service (QES).
Anteckning om informationOm Qlik Sense körs som en tjänst kan en del kommandon ha ett annat beteende än väntat.

Exempel:

Execute C:\Program Files\Office12\Excel.exe;

Execute lib://win\notepad.exe // win is a folder connection referring to c:\windows