Kopiera en app

Du kan skapa en dubblett av en befintlig app för att kunna vidareutveckla den. Du kan bara skapa en dubblett av en app som du har skapat själv om inte administratören har gett dig en säkerhetsroll med rättigheten duplicera aktiverad.

Om du har en administratörsroll som ger dig tillräcklig administratörsbehörighet kan du skapa dubbletter av appar från QMC.

Mer information om att duplicera en app finns i Hantera en Qlik Sense-webbplats: Duplicera appar.

Mer information om standardadministratörsroller finns i Hantera en Qlik Sense-webbplats: Standardadministratörsroller.

Anteckning om informationNär du skapar en dubblett av en publicerad app kommer endast grundläggande ark och berättelser att inkluderas i dubbletten.

Gör följande:

• I hubben högerklickar du på appen du vill kopiera och väljer Skapa kopia.

Ett popup-meddelande visas en stund längst ned på skärmen när dubbleringen inleds. Ett nytt popup-meddelande visas när appen har dubblerats där du kan välja att uppdatera applistan. Om dubbleringen misslyckas visas ett felmeddelande.

En kopia av appen skapas under Arbete. Du kan klicka på appen för att öppna den och börja anpassa den i enlighet med dina preferenser.

Anteckning om informationPå grund av hur synkroniseringen av data fungerar på platser med flera noder kan appar som innehåller bilder visa uppdelade miniatyrbilder eller bilder inuti apparna om de öppnas direkt när de har kopierats eller importerats. De brutna bilderna återställs när synkroniseringen har slutförts. Uppdatera webbläsarfönstret för att kontrollera om bilderna har återställts.