Göra val med lasso

Om du vill göra urval genom att rita eller med lassourval måste du först klicka i visualiseringen och aktivera urval med lasso genom att klicka på lassoikonen Lasso högst upp i visualiseringen. På en dator kan du även trycka på Skift för att göra ett urval.

Rita en cirkel på fri hand för att markera och välja datapunkter.

Val av värden gjorda med lasso i ett punktdiagram

Scatter plot with lasso selection.

Dina val med lassot omfattar endast synliga datapunkter. För diagram med en kontinuerlig axel kommer datapunkter som inte syns i diagrammet att uteslutas, även om de ligger inom det område som väljs.