Öppna Qlik Sense Mobile Client Managed-appen

När du öppnar Qlik Sense Mobile Client Managed-appen första gången måste du ansluta till en Qlik Sense Enterprise-server och autentisera dig innan du kan använda Qlik Sense-appar och kombinationsprogram på din mobila enhet.

När du väl har anslutit en gång kan du öppna Mobile-appen när du inte är ansluten till en server, och visa Qlik Sense-appar som du har hämtat.

Säkerhet för Qlik Sense Mobile Client Managed-appen

Qlik Sense Mobile Client Managed-appen är inte skyddad med ett Qlik Sense-lösenord när du inte är ansluten till en Qlik Sense Enterprise-server. När du är ansluten till en Qlik Sense Enterprise-server finns ett alternativ att komma ihåg ditt användarnamn och lösenord.

I båda fallen skulle obehöriga användare som har tillgång till din enhet kunna komma åt appen.Qlik Sense Mobile Client Managed Skydda dina data genom att se till att enheten är lösenordsskyddad. Lås enheten när du inte använder den.

Logga in på Qlik Sense Mobile Client Managed-appen

Öppna Qlik Sense Mobile Client Managed-appen och ange ditt användarnamn och lösenord för att logga in på en Qlik Sense Enterprise-server som har lagts till i mobilappens lista med serverkonton.

Din administratör kommer att ge dig instruktioner om hur du ansluter till en Qlik Sense Enterprise-server första gången. Mer information finns i Ansluta till Qlik Sense från Qlik Sense Mobile Client Managed-appen (endast på engelska).

Anteckning om informationFör att kunna ansluta till en Qlik Sense Enterprise on Windows-driftsättning från Qlik Sense Mobile Client Managed måste användare tilldelas korrekt åtkomsttyp. Användare som har tilldelats användaråtkomst, eller en åtkomstlicens av typen Professional eller Analyzer kan ansluta. Användare med inloggningsåtkomst eller licenser av typen Analyzer Capacity kan inte ansluta. Anonym åtkomst tillåts inte.

När du autentiserar dig blir du ombedd att bestämma om Qlik Sense Mobile Client Managed-appen ska lagra inloggningsuppgifterna för inloggning på Qlik Sense Enterprise.

• Tryck på knappen Kom ihåg om Qlik Sense Mobile Client Managed-appen ska komma ihåg ditt användarnamn och lösenord.
  • Tryck på knappen Inte nu om Qlik Sense Mobile Client Managed-appen ska glömma ditt användarnamn och lösenord. Det här alternativet kommer att visas nästa gång du loggar in.
  • Tryck på knappen Inte nu om Qlik Sense Mobile Client Managed-appen ska glömma ditt användarnamn och lösenord. Du blir inte tillfrågad om det här alternativet nästa gång du loggar in.

Om du väljer Aldrig och senare vill ändra så att Qlik Sense Mobile Client Managed-appen påminner dig om att den kan komma ihåg ditt användarnamn och lösenord, återställer du alternativet genom att logga ut från din profilsida och sedan trycka på More på sidan Välj en Qlik Sense-server. Tryck på knappen Uppmaning att spara inloggning, så blir du uppmanad igen vid nästa inloggning.

Qlik Sense-demoserver

När du installerar Qlik Sense Mobile Client Managed-appen kommer en server med demoappar för Qlik Sense att vara tillgänglig i din serverlista. Qlik är värd för servern. Den kräver inte inloggning eller lösenord.

Qlik Sense-appar från demoservern är tillgängliga i Dataströmmar under Alla. Du måste ansluta till demoservern minst en gång innan du har åtkomst till Qlik Sense-demoapparna utan internetanslutning.

Öppna Qlik Sense Mobile Client Managed-appen när du är offline

Om du inte är ansluten till Qlik Sense Enterprise-servern kan du ändå starta Qlik Sense Mobile Client Managed -appen och se de Qlik Sense-appar som du har hämtat.

Du måste logga in på Qlik Sense Enterprise-servern minst en gång för att kunna öppna mobilappen när du är offline.

• Tryck på Qlik Sense Mobile Client Managed-appens ikon på den mobila enheten. Mobile-appen öppnas.

Du kan använda Qlik Sense Mobile Client Managed-appen när du är offline i upp till 10 dagar (240 timmar). Tidsperioden påbörjas när du öppnar Qlik Sense Mobile Client Managed-appen offline för första gången efter din senaste inloggning på Qlik Sense Enterprise-servern.

Om du till exempel loggar in på servern den 1 juni och sedan öppnar Qlik Sense Mobile Client Managed-appen offline för första gången den 3 juni kan du fortsätta jobba offline till den 13 juni.

Du måste logga in på servern igen när 10-dagarsperioden har gått ut.

Ta bort användarnamn och lösenord

Gör följande om du vill att mobilappen ska glömma din inloggningsinformation:

1. Tryck på din profilikon i mobilappen. Sidan Konto och inställningaröppnas.
  2. Tryck på Logga ut. Du är utloggad och sidan Välj en Qlik Sense-server öppnas.
  3. Tryck på More bredvid en server och välj sedan Glöm inloggning.