Afbeeldingen toevoegen aan een dia

U kunt een afbeelding toevoegen aan een presentatiedia. U kunt een van de standaardafbeeldingen of een eigen afbeelding gebruiken.

Doe het volgende:

1. Klik in de presentatieweergave op Afbeelding.

De Mediabibliotheek wordt geopend.

2. De volgende indelingen worden ondersteund: .png, .jpg, .jpeg en .gif.

Voor Qlik Sense: U kunt afbeeldingen uploaden in de map In app in de mediabibliotheek. U moet de Qlik Management Console gebruiken om afbeeldingen naar de standaardmap te uploaden.

Voor Qlik Sense Desktop: U kunt afbeeldingen in de volgende map op uw computer plaatsen: C:\Users\<user>\Documents\Qlik\Sense\Content\Default. De afbeeldingen zijn beschikbaar in de map Standaard in de mediabibliotheek. Als u een app tussen installaties verplaatst, worden de afbeeldingen die u in de app gebruikt gezamenlijk met de app in het qvf-bestand opgeslagen. Als u de app op een nieuw locatie opent, kunt u de afbeeldingen vinden in de map In app in de mediabibliotheek van de app.

3. Klik op een map in de mediabibliotheek, bijvoorbeeld In app of Standaard.
  4. Selecteer de afbeelding die u wilt toevoegen aan de dia.

Er wordt een voorbeeld van de afbeelding weergegeven.

5. Klik op Invoegen.

InformatieU kunt ook met de rechtermuisknop klikken op het afbeeldingsbestand dat u wilt toevoegen en vervolgens Invoegen selecteren.

De afbeelding wordt toegevoegd en uitgelijnd op het raster. U kunt deze verplaatsen met de pijltoetsen van het toetsenbord.

InformatieAls de afbeelding groter is dan de breedte of hoogte van een dia, wordt het formaat van de afbeelding aangepast zodat deze op de dia past.