Een masterdimensie of mastermeting verwijderen

Zolang de app nog niet is gepubliceerd, kunt u dimensies en metingen uit de masteritems verwijderen.

InformatieAls u een masterdimensie of mastermeting verwijdert, werken de visualisaties die gebruikmaken van het verwijderde masteritem niet langer, tenzij u het vervangt door een nieuwe dimensie of meting.

Doe het volgende:

1. Klik in de werkbladweergave op Edit Werkblad bewerken op de werkbalk.

Het bedrijfsmiddelenvenster wordt geopend aan de linkerkant.

2. Klik opLinked Objectom de masteritems weer te geven.
  3. Klik op de dimensie of meting die u wilt verwijderen.

Het voorbeeld wordt geopend.

4. Klik op Delete onder aan het voorbeeld.

Er wordt een dialoogvenster weergegeven waarin wordt gewaarschuwd dat alle visualisaties die gebruikmaken van de dimensie of meting niet langer zullen werken.

5. Klik op OK.

De dimensie of meting wordt uit de masteritems verwijderd en alle visualisaties op de werkbladen die van het verwijderde item gebruikmaakten werken niet langer. De tekst Dimensie niet gevonden of Meting niet gevonden wordt weergegeven in deze visualisaties.

Een visualisatie waarbij zowel een dimensie als een meting ontbreekt, en waarbij beiden zijn verwijderd uit de masteritems.
Beschadigd item.

Een ongeldige dimensie of meting vervangen

Wanneer een dimensie of meting uit de masteritems is verwijderd, werken alle visualisaties die verwijzen naar het verwijderde masteritem niet meer tot de ontbrekende dimensie of meting wordt vervangen.

Doe het volgende:

1. Klik in de werkbladweergave op Edit Werkblad bewerken op de werkbalk.

Het bedrijfsmiddelenvenster wordt geopend aan de linkerkant. Klik opLinked Objectom de masteritems weer te geven.

2. Sleep een dimensie of meting vanuit de sectie Dimensies of Metingen naar de visualisatie op het werkblad.

Het snelmenu wordt geopend.

3. Selecteer Ongeldige dimensie vervangen of Ongeldige meting vervangen.

De visualisatie is voltooid en werkt weer.