Een drill-down dimensie maken

Bij het toevoegen van een dimensie kunt u kiezen tussen een enkele dimensie of een drill-down dimensie.

In de volgende beschrijving wordt uitgelegd hoe u een drill-down groep kunt maken in het dialoogvenster Nieuwe dimensies maken.

Informatie

Als het huidige drill-downdimensieveld door selecties slechts één mogelijke waarde bevat, wordt in plaats daarvan het volgende veld in de lijst gebruikt.

1. Selecteer Drill-down als dimensietype.

2. Klik op ten minste twee velden in de lijst met velden aan de linkerkant om deze in te voeren als de velden waarnaar wordt verwezen.

TipU kunt filteren vanuit welke tabel velden moeten worden geselecteerd in de vervolgkeuzelijst.
    TipU kunt de volgorde van de velden die u hebt geselecteerd wijzigen door ze naar de nieuwe positie in de lijst met geselecteerde velden te slepen.
  3. Typ een naam voor de dimensie.

4. Typ een beschrijving voor de dimensie (optioneel).

5. Als u een kleur wilt opgeven, klikt u op Arrow down in de kleurenvervolgkeuzelijst en selecteer een kleur door middel van een van de volgende methoden:

• Klik op een van de kleuren in het palet.
    • Typ een kleurcode van 6 tekens in het veld voor hexadecimale invoer: #.
    • Klik op Show options onderaan het dialoogvenster, selecteer een kleur in het kleurenwiel en stel desgewenst de schuifregelaar voor de kleurverzadiging bij.
  6. Voeg info toe (optioneel).

7. Klik op Maken.
  8. Klik op Klaar om het dialoogvenster te sluiten.

De drill-down dimensie is nu opgeslagen in de categorie Dimensies tussen de masteritems.

Wanneer u op de dimensie in het venster aan de linkerkant klikt, worden in de voorbeeldweergave het dimensietype en de velden die zijn opgenomen in de drill-down dimensie getoond.

De voorbeeldweergave toont het dimensietype en welke velden zijn opgenomen in de drill-down dimensie.

Dimension preview.