STEYX - scriptfunctie

STEYX() retourneert de geaggregeerde standaardfout van de voorspelde y-waarde voor elke x-waarde in de regressie voor een reeks coördinaten die wordt vertegenwoordigd door getallenparen in x-expression en y-expression, herhaald over een aantal records zoals gedefinieerd door een group by-clausule.

Syntaxis:

STEYX (y_value, x_value)

Retourgegevenstypen: numeriek

Argumenten:

Argumenten
Argument Beschrijving
y_value De uitdrukking die of het veld dat het bereik van bekende y-waarden bevat die moeten worden gemeten.
x_value De uitdrukking die of het veld dat het bereik van bekende x-waarden bevat die moeten worden gemeten.

Beperkingen:

Als een of beide delen van een gegevenspaar tekstwaarden, NULL-waarden of ontbrekende waarden bevatten, wordt het hele gegevenspaar genegeerd.

Voorbeelden en resultaten:

Voeg het voorbeeldscript toe aan uw app en voer het uit. Voeg vervolgens de velden die in de resultatenkolom staan toe aan een werkblad in uw app om het resultaat te bekijken.

Resulterende gegevens
Voorbeeld Resultaat

Trend:

Load *, 1 as Grp;

LOAD * inline [

Month|KnownY|KnownX

Jan|2|6

Feb|3|5

Mar|9|11

Apr|6|7

May|8|5

Jun|7|4

Jul|5|5

Aug|10|8

Sep|9|10

Oct|12|14

Nov|15|17

Dec|14|16

] (delimiter is '|');

STEYX1:

LOAD Grp,

STEYX(KnownY, KnownX) as MySTEYX

Resident Trend Group By Grp;

In een tabel met de dimensie MySTEYX is het resultaat van de berekening STEYX() in het load-script voor gegevens 2.0714764.