De Qlik Sense Mobile Client Managed-app openen

Wanneer u de Qlik Sense Mobile Client Managed-app voor het eerst opent, moet u verbinding maken en u verifiëren op een Qlik Sense Enterprise-server voordat u Qlik Sense-apps en -mashups op uw mobiele apparaat kunt gebruiken.

Nadat u voor het eerst verbinding hebt gemaakt, kunt u de mobiele app ook openen als u geen verbinding hebt met een server en Qlik Sense-apps bekijken die u hebt gedownload.

Beveiliging voor de Qlik Sense Mobile Client Managed-app

Wanneer u niet bent verbonden met een Qlik Sense Enterprise-server, is de Qlik Sense Mobile Client Managed-app niet beveiligd met een Qlik Sense-wachtwoord. Als u bent verbonden met een Qlik Sense Enterprise-server, hebt u de optie om uw gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan.

In beide gevallen kan een onbevoegde gebruiker de Qlik Sense Mobile Client Managed-app openen als deze toegang heeft tot uw apparaat. Bescherm uw gegevens door uw apparaat te beveiligen met een wachtwoord. Vergrendel het apparaat wanneer u het niet gebruikt.

Aanmelden bij de Qlik Sense Mobile Client Managed-app

Open de Qlik Sense Mobile Client Managed-app en voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om u aan te melden bij een Qlik Sense Enterprise-server die is toegevoegd aan de accountlijst van de server van de mobiele app.

Uw beheerder voorziet u van instructies als u voor de eerste keer verbinding maakt met een Qlik Sense Enterprise-server. Ga voor meer informatie naar Verbinding maken met Qlik Sense via de Qlik Sense Mobile Client Managed-app (alleen in het Engels).

InformatieOm verbinding te maken met een Qlik Sense Enterprise on Windows-implementatie van Qlik Sense Mobile Client Managed, moeten gebruikers aan het juiste toegangstype zijn toegewezen. Gebruikers waaraan gebruikerstoegang of een Professional- of Analyzer-toegangslicentie is toegewezen, kunnen verbinding maken. Gebruikers met Analyzer Capacity-licenties of aanmeldingstoegang kunnen dit niet. Anonieme toegang is niet toegestaan.

Tijdens het verifiëren wordt u gevraagd of u wilt dat de Qlik Sense Mobile Client Managed-app de aanmeldgegevens voor Qlik Sense Enterprise opslaat.

• Tik op de knop Onthoud zodat de Qlik Sense Mobile Client Managed-app uw gebruikersnaam en wachtwoord onthoudt.
  • Tik op de knop Niet nu als u niet wilt dat de Qlik Sense Mobile Client Managed-app uw gebruikersnaam en wachtwoord onthoudt. U krijgt deze vraag te zien wanneer u zich een volgende keer wilt aanmelden.
  • Tik op de knop Nooit als u niet wilt dat de Qlik Sense Mobile Client Managed-app uw gebruikersnaam en wachtwoord onthoudt. U krijgt deze vraag niet te zien wanneer u zich een volgende keer wilt aanmelden.

Als u de optie Nooit kiest en dit later wilt wijzigen, kunt u de vraag of u wilt dat de Qlik Sense Mobile Client Managed-app uw gebruikersnaam en wachtwoord onthoudt opnieuw laten weergeven door u af te melden bij uw profielpagina en vervolgens te tikken op More op de pagina Een Qlik Sense-server selecteren. Tik op de knop Vragen om aanmeldgegevens op te slaan en bij de volgende aanmelding krijgt u de vraag weer te zien.

Qlik Sense-demoserver

Wanneer u de Qlik Sense Mobile Client Managed-app installeert, is er een server met demo-apps voor Qlik Sense beschikbaar in uw serverlijst. Qlik host de server. Er zijn geen aanmeldgegevens of wachtwoord nodig.

Qlik Sense-apps uit de demoserver zijn beschikbaar in Streams onder Iedereen. U moet minimaal één keer verbinding maken met de demoserver voordat u toegang hebt tot de demo-apps Qlik Sense zonder een internetverbinding.

De Qlik Sense Mobile Client Managed-app offline openen

Als u geen verbinding kunt maken met de Qlik Sense Enterprise-server, kunt u wel de Qlik Sense Mobile Client Managed-app openen en de Qlik Sense-apps die u hebt gedownload weergeven.

U moet zich minimaal één keer hebben aangemeld bij een Qlik Sense Enterprise-server om de mobiele app in de offlinemodus te kunnen openen.

• Tik op het Qlik Sense Mobile Client Managed-app-pictogram op uw mobiele apparaat. De mobiele app wordt geopend.

U kunt de Qlik Sense Mobile Client Managed-app maximaal 10 dagen (240 uur) offline gebruiken. Deze tijdsperiode start wanneer u de Qlik Sense Mobile Client Managed-app voor het eerst offline opent na uw laatste aanmelding bij de Qlik Sense Enterprise-server.

Als u zich bijvoorbeeld op 1 juni bij de server aanmeldt en u de Qlik Sense Mobile Client Managed-app vervolgens voor het eerst offline opent op 3 juni, kunt u offline blijven doorwerken tot 13 juni.

U moet zich opnieuw aanmelden bij de server nadat de tien dagen zijn verstreken.

Gebruikersnaam en wachtwoord verwijderen

Als u wilt dat de mobiele app uw aanmeldgegevens vergeet, doet u het volgende:

1. Tik op uw profielpictogram in de mobiele app. De pagina Account en instellingen wordt geopend.
  2. Tik op Afmelden. U wordt afgemeld en de pagina Een Qlik Sense-server selecteren wordt geopend.
  3. Tik op More naast een server en selecteer Aanmeldgegevens vergeten.