Bladwijzers maken

Met bladwijzers kunt u specifieke selectiestatussen opslaan. Op deze manier kunt u ze later beoordelen en met andere gebruikers delen.

Een bladwijzer maken

Doe het volgende:

1. Voer de selecties uit op het werkblad dat u wilt opslaan als bladwijzer.

2. Klik op Bladwijzers in de werkbalk.

3. Klik op Nieuwe bladwijzer maken.

4. Titel: Standaard worden de werkbladnaam en een overzicht van de selecties gebruikt als de titel van de bladwijzer. U kunt dit naar behoefte veranderen.

WaarschuwingGebruik geen naam die al door een alternatieve state wordt gebruikt.
  5. Beschrijving: U kunt een beschrijving van de bladwijzer invoeren.
  6. Locatie van werkblad opslaan: Schakel dit in als u wilt dat de bladwijzer naar het werkblad gaat dat open was op het moment dat de bladwijzer werd aangemaakt. Als u dit uitschakelt, blijft de gebruiker in het huidige werkblad als de bladwijzer wordt toegepast.
  7. Lay-out opslaan: Schakel dit in als u de lay-out, sortering of uitbreidingen van diagrammen wilt opslaan.
  8. Klik op Maken.

States en set-uitdrukkingen

Wanneer u een bladwijzer maakt of bewerkt, ziet u de mogelijke alternatieve states waaraan een bladwijzer is toegevoegd. Als een state selecties bevat, wordt de set-uitdrukking voor de selecties eveneens getoond.

U kunt de set-uitdrukking kopiëren door op Kopiëren te klikken.

InformatieAls de bladwijzerselectie een berekende dimensie omvat, toont de set-uitdrukking MISSING VALUES en kan niet worden gebruikt.

Opties voor bladwijzers

Als u in de werkbladweergave met de rechtermuisknop op een bladwijzer klikt, ziet u de volgende opties:

• Bladwijzer toepassen: De selecties die zijn opgeslagen in de bladwijzer worden toegepast en het werkblad waarvan de bladwijzer afkomstig is, wordt weergegeven. Eventuele eerdere selecties worden gewist.
  • Alleen selecties toepassen: De selecties die zijn opgeslagen in de bladwijzer worden toegepast. Eventuele eerdere selecties worden gewist.
  • Details bekijken: Geeft de locatie, de status van de lay-out en de set-uitdrukkingen weer.
  • Koppeling kopiëren: Kopieert de locatie van de bladwijzer zodat deze gedeeld kan worden.
  • Openbaar maken: Het openbaar maken van een bladwijzer betekent dat iedereen hem kan gebruiken. U bent niet meer de eigenaar van de bladwijzer.
  • Als standaardbladwijzer instellen: Wanneer de app wordt geopend, worden de status van de lay-out en van de selectie van de standaard bladwijzer gebruikt in plaats van de app-overzichtspagina. Zie: Een standaard bladwijzer instellen om een landingspagina voor een app te maken.
  • Verwijderen: De bladwijzer wordt verwijderd.

Bladwijzers zoeken

Doe het volgende:

1. Klik in de werkbladweergave op Bladwijzers op de werkbalk.

2. Typ uw zoekcriteria in het zoekveld.

De lijst wordt gefilterd terwijl u typt.

TipAls u zoekt in bladwijzers, zoekt Qlik Sense naar overeenkomsten in titels en beschrijvingen.

De titel en beschrijving van een bladwijzer wijzigen

U kunt de titel en beschrijving van een bladwijzer wijzigen.

Doe het volgende:

1. Klik in de werkbladweergave op Bladwijzers op de werkbalk.

2. Klik op Info naast de bladwijzer die u wilt bewerken.

3. Klik op Edit

4. Breng uw wijzigingen aan in Titel en Beschrijving.

5. Klik op Checkmark om het bewerken te beëindigen.

De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

TipU kunt op dezelfde manier ook vanuit het app-overzicht bladwijzers bewerken.