Gebruikers, groepen, regels en gebruikerstoewijzingen migreren

Gebruikers en groepen

Doe dit voordat gebruikers zich voor de eerste keer aanmelden als u ruimtemachtigingen moet toewijzen (op basis van gebruikers).

1. In de migratie-app op het werkblad Gebruikers opent u Gebruikers voor export.

2. Filter de gebruikers die u wilt migreren, klik op Exporteren en sla op als users.csv.

3. Voer het CLI-script 1_setusers.ps1 uit.

• Gebruikersdefinities worden toegevoegd aan de tenant op het moment dat gebruikers zich aanmelden.

• Vul dit vooraf in als u ruimtemachtigingen moet toewijzen (op basis van gebruikers) voordat gebruikers zich voor de eerste keer aanmelden.

• Vul gebruikers vooraf in met het CLI-script 1_setusers.ps1.

• Groepsdefinities worden toegevoegd aan de tenant op het moment dat gebruikers zich aanmelden.

Beheerdersrollen

Identificeer gebruikers en groepen en wijs ze beheerders- of gebruikersrollen toe. In de meeste gevallen wilt u dat gebruikers dezelfde rollen hebben als hiervoor. U kunt daarom een lijst maken waarin gebruikers worden toegewezen aan vergelijkbare rollen als in Qlik Sense Enterprise on Windows.

Rollen toewijzen in Qlik Sense met clientbeheer naar Qlik Cloud

Dit is de aanbevolen toewijzing van rollen in Qlik Sense met clientbeheer naar rollen in Qlik Cloud. Gebruik het tabblad Rollen in het migratiewerkblad voor hulp bij het plannen.

• Inhoudbeheerder > Analysebeheerder

• Implementatiebeheerder > Tenantbeheerder

• Hoofdbeheerder > Tenantbeheerder

• Beveiligingsbeheerder > Tenantbeheerder

• Auditbeheerder > Auditbeheerder

• Aangepaste rollen > Qlik Cloud rollen en machtigingen

Aanvullende rollen

De volgende rollen zijn geen beheerdersrollen, maar rollen die zijn toegewezen aan gebruikers die toestemming nodig hebben voor het maken van gedeelde, beheerde of gegevensruimten, of voor het genereren van API-sleutels. U kunt meer dan een van deze rollen hebben.

• Maker gedeelde ruimte: kan gedeelde ruimten maken

• Gebruikers van projectteam, samenwerkers, BI-beheerders, ontwikkelaars

• Maker beheerde ruimte: kan beheerde ruimten maken

• BI-beheerders, IT

• Maker gegevensruimte: kan gegevensruimten maken

• Ontwikkelaar: kan API-sleutels genereren

Beveiligingsrollen in Qlik Sense met clientbeheer

Gebruik het tabblad Beveiligingsrollen in het migratiewerkblad voor hulp bij het plannen.

1. Bekijk de beveiligingsregels van Qlik Sense met clientbeheer en noteer de groepen die worden gebruikt. Het werkblad bevat de toewijzingen van standaardregels voor Qlik Cloud.

2. Noteer de aangepaste regels en definieer de bijbehorende zakelijke processen.

3. Noteer de groepen die al deze regels gebruiken omdat ze ook worden gebruikt in Qlik Cloud.

Rechten

Gebruik het tabblad Licenties in het migratiewerkblad voor hulp bij het plannen.

Qlik Sense met clientbeheerQlik Cloud
ProfessioneelProfessioneel
AnalyseAnalyse
AnalysecapaciteitAnalysecapaciteit
Qlik Analytics Platform/Qlik CoreAnalysecapaciteit

Visit the discussion forum at community.qlik.com