Doorlopen en verkleinen in Qlik Cloud

Met de functie Doorlopen en verkleinen in Qlik Cloud kunt u een enkele hoofd-app gebruiken om verschillende gerelateerde apps te beheren. Via de hoofd-app kunnen de gegevens van alle gerelateerde apps worden bijgewerkt.

Hoe werkt doorlopen en verkleinen

Als u de functie Doorlopen en verkleinen gebruikt, verzamelt u gegevens met behulp van een QVD-generator-app. De QVD-generator-app bevat meestal een script dat gegevens selecteert uit enkele velden in een grotere gegevensverzameling, bijvoorbeeld de velden Regio en Product van een gegevensbron zoals een Excel-bestand. Als u het script uitvoert in de hoofd-app, worden alle gerelateerde apps die zijn opgeslagen in verschillende beheerde ruimten automatisch bijgewerkt.

Voorbeeld van doorlopen en verkleinen

Het volgende voorbeeld toont de hoofd-app die is opgeslagen in een gedeelde ruimte. Een lege app is gepubliceerd naar de beheerde ruimten 1-4. De beheerde ruimten kunnen lokale gegevensbestanden of gegevensverbindingen bevatten van waaruit ze ladingen kunnen uitvoeren. Als er nieuwe gegevens beschikbaar zijn, wordt de hoofd-app opnieuw geladen en worden de gerelateerde apps bijgewerkt met de nieuwste gegevens.

Voorbeeld van doorlopen en verkleinen met hoofd-app die is verbonden met apps in beheerde ruimten

Deze aanpak biedt enkele voordelen:

• Eén bron - een hoofd-app neemt weinig ruimte in omdat deze geen gegevens bevat, maar slechts de logica van het script.

• Het onderhoud van de hoofd-app verloopt daardoor erg eenvoudig.

• Gerelateerde apps in verschillende beheerde ruimten - maakt flexibiliteit mogelijk; beveiliging kan worden ingesteld in de ruimte, de app of beide.

Hoe worden gegevens naar de ruimten verzonden

Het script in de QVD-generator doorloopt de geselecteerde velden en slaat de verzamelde gegevens op in een QVD-gegevensbestand. Het script slaat het gegevensbestand vervolgens in elke beheerde ruimte op. Nadat de hoofd-app opnieuw is geladen, worden de gerelateerde apps bijgewerkt met de nieuwste gegevens.

De QVD-generator verzendt de geselecteerde gegevens naar de apps

Doorlopen en verkleinen instellen

Het volgende is vereist voor het instellen van doorlopen en verkleinen:

• Hoofd-app, opgeslagen in een gedeelde ruimte

• Beheerde ruimten, één voor elke verkleinde app

• Lege app, gepubliceerd naar elke beheerde ruimte

• QVD-generator, een app die een gegevensbestand genereert

Visit the discussion forum at community.qlik.com