Toetsenbordnavigatie en sneltoetsen in Qlik Sense

Qlik Sense ondersteunt toegankelijkheidsfuncties voor het toetsenbord. U kunt een toetsenbord gebruiken om te navigeren in de hub, het app-overzicht, de werkbalk, werkbladen, gegevens en visualisaties. Er is ook een reeks sneltoetsen beschikbaar.

Wanneer u met het toetsenbord navigeert, wordt het centrum van de focus gemarkeerd.

InformatieBij de beschrijving van sneltoetsen wordt ervan uitgegaan dat u in Windows werkt. Voor macOS gebruikt u Command in plaats van Ctrl.

De hub

Ga voor meer informatie naar De hub.

App-overzicht en werkbalk

De knop Ga direct naar inhoud is het eerste element als u met behulp van een toetsenbord navigeert op de app-overzichtspagina. Klik op Enter om de navigatie over te slaan en direct op Werkbladen in de werkbalk te belanden. Klik op de Tab-toets om het algemene menu te openen.

Voor meer informatie over de opties op de app-overzichtspagina en de Qlik Sense-werkbalk raadpleegt u Navigeren in de gebruikersinterface.

Werkbladweergave

Met navigatie met het toetsenbord kunt u met visualisaties in uw werkbladen werken, opties in contextmenu's van visualisaties openen en visualisatiegegevens downloaden.

De knop Ga direct naar inhoud is het eerste element als u met behulp van een toetsenbord navigeert in de werkbladweergave. Klik op Enter om de navigatie over te slaan en direct naar algemene inhoud te gaan. Als u bijvoorbeeld net Analyseren > Werkblad bekijkt, belandt u op Slimme zoekopdracht. Als u in plaats daarvan de Tab-toets indrukt, opent u het menu Analyseren.

Ga voor meer informatie naar Werkbladweergave.

Selectiemodus

Als een gebruiker een tabel of diagram bekijkt daar selecties in maakt, is dat in selectiemodus. Als cellen of objecten actief worden geselecteerd, wordt in de bovenste rij van de tabel of het diagram een selectiemenu weergegeven.

Ga voor meer informatie naar Verkennen met selecties.

Keuzelijsten

Ga voor meer informatie naar Selecties of visualisaties doorzoeken.

Contextmenu's van visualisaties

Het context- of optiemenu wordt weergegeven door Meer.

Ga voor meer informatie naar Optiemenu.

Filtervakken

Ga voor meer informatie naar Filtervak.

Strakke tabellen

Ga voor meer informatie naar Tabel.

Modus Gegevens bekijken

Ga voor meer informatie naar Gegevens van visualisaties weergeven.

Insight Advisor Zoeken en Analysetypen van Insight Advisor

Ga voor meer informatie naar Visualisaties maken met Insight Advisor.

Sneltoetsen

Sommige Qlik Sense-functies hebben specifieke sneltoetsen: