Apps verkennen op een klein scherm

Als u Qlik Sense op een zeer klein scherm (480 pixels breed of smaller) gebruikt, kunt u selecties maken en tussen apps, werkbladen, visualisaties en presentaties navigeren.

U kunt geen werkbladen, presentaties of visualisaties bewerken of maken. Ook kunt u Insight Advisor niet gebruiken of momentopnamen maken.

Dit is onderdeel van de responsieve manier van werken met Qlik Sense waarbij navigatie en elementen van de gebruikersinterface worden aangepast aan het apparaat en de venstergrootte van de browser die u gebruikt wanneer u werkt met Qlik Sense.

Op deze pagina wordt het proces van het gebruik van Qlik Sense op een klein scherm via een webbrowser besproken. Dit moet worden onderscheiden van het gebruiken van de mobiele app van Qlik Sense. Zie Qlik Sense Mobile Client Managed app voor meer informatie over het gebruik van de mobiele app.

Werken met Qlik Sense op een klein scherm

Als u Qlik Sense gebruikt op een klein scherm, kunt u verkennen en ontdekkingen doen in de apps.

Navigeren

Vanuit het navigatiepaneel bovenaan opent u de hub, het app-overzicht en de Help. Het navigatiepaneel onderaan wordt gebruikt om te bladeren tussen werkbladen, presentaties en visualisaties. U kunt de navigatievensters verbergen zodat u meer ruimte hebt voor het verkennen van uw app. Door over te schakelen van de staande naar de liggende modus ziet u in sommige gevallen meer informatie.

De hub

U komt bij de hub met toegang tot verschillende streams, afhankelijk van uw toegangsrechten. U kunt navigeren tussen de verschillende apps in de streams.

Ontdekken en analyseren

U kunt de werkbladen verkennen en tevens dieper op de details ingaan en elke visualisatie in volledig scherm bekijken. U kunt van de visualisatie naar visualisatie gaan en selecties in visualisaties maken. In een volledig scherm hebt u bovenaan ook toegang tot het visuele verkenningsmenu.

Insight Advisor gebruiken

Klik op Pijl-omlaag om te schakelen tussen de Werkbladweergave en Insights. Zie Visualisaties maken met Insight Advisor voor meer informatie over Insights.

Gegevenspresentatie gebruiken

U kunt de presentaties in een app afspelen, maar niet bewerken. Als u een presentatie afspeelt, moet u naar de werkbladweergave gaan om het werkblad te bekijken en selecties uit te voeren.

Bladwijzers gebruiken

U kunt bestaande bladwijzers gebruiken en uw eigen bladwijzers maken.