Tekenreeksoperatoren

Er zijn twee tekenreeksoperatoren. De eerste maakt gebruik van de tekenreekswaarden van de operanden en retourneert een tekenreeks. De andere vergelijkt de operanden en retourneert een booleaanse waarde waarmee de overeenkomst wordt aangegeven.

&

Tekenreeksverbinding. De bewerking retourneert een tekenreeks, die bestaat uit de achter elkaar geplaatste tekenreeksen van de twee operanden.

Voorbeeld:

'abc' & 'xyz' retourneert 'abcxyz'

like

Tekenreeksvergelijking met jokertekens. De bewerking retourneert de booleaanse waarde True (-1) als de tekenreeks vóór de operator overeenkomt met de tekenreeks achter de operator. De tweede tekenreeks kan de jokertekens * (elk aantal willekeurige tekens) of ? (een enkel willekeurig karakter) bevatten.

Voorbeeld:

'abc' like 'a*' retourneert True (-1)

'abcd' like 'a?c*' retourneert True (-1)

'abc' like 'a??bc' retourneert False (0)