Overzicht scriptsyntaxis

In een script worden de namen gedefinieerd van de desbetreffende gegevensbron, tabellen en velden die bij de logica betrokken zijn. Daarnaast worden de velden in de definitie van de toegangsrechten in het script gedefinieerd. Een script bestaat uit een aantal opdrachten die achter elkaar worden uitgevoerd.

De syntaxis van de Qlik Sense-opdrachtregel en de scriptsyntaxis worden beschreven in een notatie die het Backus-Naur-formalisme of BNF-code wordt genoemd.

Wat is het Backus-Naur-formalisme?

Als een nieuw Qlik Sense-bestand wordt gemaakt, worden de eerste regels met code automatisch gegenereerd. De standaardwaarden van deze variabelen voor getalinterpretatie worden afgeleid van de landinstellingen in het besturingssysteem.

Werken met variabelen in de editor voor het laden van gegevens

Variabelen voor getalinterpretatie

Het script bestaat uit een aantal scriptopdrachten en sleutelwoorden die achter elkaar worden uitgevoerd. Alle scriptopdrachten moeten met een puntkomma ";" worden afgesloten.

Scriptinstructies en sleutelwoorden

U kunt uitdrukkingen en functies gebruiken in de LOAD-opdrachten om de geladen gegevens te transformeren.

Scriptuitdrukkingen

Voor een tabelbestand met komma's, tabs of puntkomma's als scheidingsteken kan een LOAD-opdracht worden gebruikt. Met een LOAD-opdracht worden standaard alle velden in het bestand geladen.

Algemene databases kunnen worden geopend via ODBC- of OLE DB-databaseconnectoren. Daar worden standaard SQL-opdrachten voor gebruikt. De juiste SQL-syntaxis kan per ODBC-stuurprogramma verschillen.

Bovendien kunt u andere gegevensbronnen openen via aangepaste connectoren.

Verbinding maken met gegevensbronnen