Dichtheidslagen

Met een dichtheidslaag kunt u de dichtheid van punten in een gebied visualiseren aan de hand van een kleurgradiënt.

Elk punt beïnvloedt een cirkelvormig gebied, met de grootste invloed in het centrum en afnemende invloed naar buiten toe. U kunt de invloedsstraal van de punten specificeren, de kleur ervan wijzigen en de schaal ervan aanpassen om uw visualisatie te optimaliseren. Dichtheidslagen kunnen worden gebruikt om onder andere hotspots van activiteit en bevolkingsdichtheden weer te geven.

Kaart met dichtheidslaag waarop het aantal wereldwijde vulkanische uitbarstingen wordt weergegeven.

Kaart met dichtheidslaag.

Een dichtheidslaag toevoegen

1. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Sleep een veld met puntgegevens en zet het neer op de kaart, selecteer Toevoegen als nieuwe laag en selecteer Toevoegen als dichtheidslaag.
    • Klik in Lagen in het eigenschappenvenster op Laag toevoegen en selecteer Dichtheidslaag. Klik in Dimensies op Toevoegen en selecteer een veld met puntgegevens om als dimensie te gebruiken.
  2. Als er problemen met de puntlocaties zijn, past u de locatie-instellingen aan in Locaties in het eigenschappenvenster.

Ga voor meer informatie naar Het locatiebereik in kaartlagen beperken.

Nadat de laag is toegevoegd, kunt u de instellingen ervoor bijstellen in het eigenschappenvenster. .