Gebiedslagen

Met een gebiedslaag worden gebieden op de kaart gepresenteerd, zoals landen of staten. Als u polygoongeometrie in een veld laadt, kan hiermee een willekeurig aangepast gebied worden gepresenteerd.

Met een gebiedslaag komt elke dimensiewaarde overeen met een gepresenteerd gebied. Door kleuren in uw gebiedslaag te gebruiken kunt u verschillende metingswaarden voor de gebieden presenteren. Schakel in het eigenschappenvenster onder Uiterlijk > Kleuren en legenda de optie Kleuren over naar Aangepast waarbij de opties Op meting en Op uitdrukking beschikbaar zijn.

Kaart met een gebiedslaag waarop Australische staten en territoria worden weergegeven, op basis van bevolkingsaantal gekleurd.

Kaart met regiolaag.

Gebiedslagen toevoegen

1. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Sleep een veld en zet het neer op de kaart, selecteer Toevoegen als nieuwe laag en selecteer Toevoegen als gebiedslaag.
    • Klik in Lagen in het eigenschappenvenster op Laag toevoegen en selecteer Gebiedslaag. Klik in Dimensies op Toevoegen en selecteer een veld met gebiedsgegevens om als dimensie te gebruiken.
  2. Als er problemen met de puntlocaties zijn, past u de locatie-instellingen aan in Locaties in het eigenschappenvenster.

Het locatiebereik in kaartlagen beperken

Nadat de laag is toegevoegd, kunt u de instellingen ervoor bijstellen in het eigenschappenvenster. Ga voor meer informatie over instellingen naar Kaarteigenschappen.