Execute

De Execute-opdracht wordt gebruikt voor het uitvoeren van andere programma's terwijl gegevens worden geladen in Qlik Sense. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van noodzakelijke conversies.

InformatieDeze functionaliteit is niet beschikbaar in Qlik Sense SaaS.
InformatieDeze opdracht wordt niet ondersteund in de standaardmodus. Zie Beperking van toegang tot bestandssysteem

Syntaxis:

execute commandline

Argumenten:

Argumenten
Argument Beschrijving
commandline

Een tekst die door het besturingssysteem als een opdrachtregel kan worden geïnterpreteerd. U kunt verwijzen naar een absoluut bestandspad of naar een mappad lib://.

Als u Execute wilt gebruiken, moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

• U moet werken in de bestaande modus (van toepassing voor Qlik Sense en Qlik Sense Desktop).
  • U moet OverrideScriptSecurity instellen op 1 in Settings.ini (van toepassing voor Qlik Sense).

Settings.ini bevindt zich in C:\ProgramData\Qlik\Sense\Engine\ en is gewoonlijk een leeg bestand.

WaarschuwingAls u OverrideScriptSecurity zo instelt, dat Execute wordt ingeschakeld, kan elke gebruiker bestanden uitvoeren op de server. Een gebruiker kan bijvoorbeeld een uitvoerbaar bestand aan een app toevoegen en vervolgens het bestand uitvoeren in het load-script voor gegevens.
  1. Maak een kopie van Settings.ini en open het in een teksteditor.
  2. Controleer of het bestand [Settings 7] bevat op de eerste regel.

3. Voeg een nieuwe regel in en typ OverrideScriptSecurity=1.
  4. Voeg een lege regel in aan het einde van het bestand.

5. Sla het bestand op.
  6. Vervang Settings.ini door uw bewerkte bestand.
  7. Start Qlik Sense Engine Service (QES) opnieuw op.
InformatieAls Qlik Sense wordt uitgevoerd als een service, werken sommige opdrachten mogelijk niet zoals verwacht.

Voorbeeld:

Execute C:\Program Files\Office12\Excel.exe;

Execute lib://win\notepad.exe // win is a folder connection referring to c:\windows