Diagramuitdrukkingen

Nu u de basisbeginselen hebt geleerd voor het navigeren in Qlik Sense en hoe u uw eigen apps maakt, is het tijd om te leren hoe u diagramuitdrukkingen gebruikt.

Hier volgen enkele van de onderwerpen van deze zelfstudie:

• Uitdrukkingen in visualisaties
  • Welke aggregatiefuncties?
  • Geneste aggregaties
  • Kale veldreferenties
  • Het belang van Alleen()
  • Praktijkvoorbeelden

Als u de zelfstudie hebt afgerond, weet u hoe u uitdrukkingen in visualisaties toepast.

Vereisten

U bent vertrouwd met de basisprincipes van Qlik Sense. U hebt bijvoorbeeld al gegevens geladen, apps gemaakt en visualisaties gemaakt in verschillende werkbladen.

U moet toegang hebben tot de editor voor laden van gegevens en u moet toestemming hebben om gegevens te laden in Qlik Sense Enterprise on Windows.

Zelfstudiepakket

Voordat u begint, moet u de inhoud van dit pakket downloaden en uitpakken:

Zelfstudie - diagramuitdrukkingen.zip

Het QVF-bestand bevat de volgende gegevensbestanden:

• Cities.xlsx
  • Customers.xlsx
  • Item master.xlsx
  • Sales rep.xlsx
  • Sales.xlsx

Upload het QVF-bestand en open de beschikbare app.