Presentaties gebruiken

In deze sectie ziet u hoe u presentaties kunt gebruiken. U ontdekt bijvoorbeeld hoe u een presentatie maakt of dupliceert, en hoe u de instellingen van een presentatie wijzigt.

Nieuwe presentaties maken

Doe het volgende:

1. Klik in het app-overzicht of de werkbladweergave op Story Mode om de presentaties weer te geven.

2. Klik op Create new of Presentatie maken.

Er wordt een nieuwe presentatie gemaakt met de titel Mijn nieuwe presentatie.

3. Geef uw presentatie een duidelijke titel en voeg indien gewenst een beschrijving toe.
  4. Klik buiten het tekstvak om de titel en de beschrijving op te slaan.

De nieuwe presentatie wordt opgeslagen.

Presentaties bewerken

Wanneer u gegevens in een app laadt, analyseert u de gegevens voor nieuwe inzichten. U kunt uw nieuwe inzichten verwerken in een nieuwe presentatie of in een bewerkte versie van een bestaande presentatie. Ga voor meer informatie naar Gegevens laden en beheren met Gegevensbeheer en Gegevens laden en transformeren met scripts.

De status en selecties van een snapshot worden niet bijgewerkt tijdens het opnieuw laden van gegevens. De snapshot geeft altijd de gegevens weer zoals deze bestonden op het moment dat de snapshot werd gemaakt. Werkbladen met live-gegevens zijn echter niet statisch en hun inhoud verandert als u gegevens opnieuw laadt.

U kunt een snapshot van een visualisatie op een dia vervangen door naar de bron van de visualisatie te gaan, in de app. De visualisatie bevat nu bijgewerkte gegevens. U kunt een nieuwe snapshot maken om in uw presentatie te gebruiken.

Als u een snapshot maakt, kunt u eer een opmerking aan toevoegen. Met behulp van opmerkingen kunt u bij het bouwen van een presentatie de verschillende snapshots in de snapshot-bibliotheek beter van elkaar onderscheiden. De opmerking is niet zichtbaar bij het afspelen van de presentatie.

TipAls u de oorspronkelijke presentatie wilt behouden, kunt u een duplicaat maken voordat u wijzigingen aanbrengt.
TipU kunt de presentatie downloaden als u deze buiten Qlik Sense wilt presenteren.

De titels en beschrijvingen van presentaties wijzigen

U kunt de titel en beschrijving van uw presentaties wijzigen.

Houd rekening met het volgende:

• Als u de naam of beschrijving van een presentatie wilt wijzigen, moet de app zich in uw persoonlijke cloud of groepswerkruimte bevinden.

Doe het volgende:

1. Klik in het app-overzicht op Story Mode Presentaties.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u zich in de rasterweergave bevindt, Grid View, klikt u op de presentatietitel en vervolgens op Edit.
    • Als u zich in de lijstweergave bevindt, Lijstweergave, klikt u op Bewerken.
  3. Bewerk Titel en Beschrijving.
  4. Klik buiten het tekstgebied.

Uw wijzigingen worden opgeslagen.

TipU kunt ook de titel en beschrijving van een presentatie wijzigen in het navigatievenster voor de presentatie in de rechterbovenhoek.

De miniaturen van presentaties wijzigen

U kunt de standaardminiatuur van een presentatie vervangen door een andere miniatuur om het onderscheid tussen presentaties in het app-overzicht en het navigatievenster voor de presentatie te vergemakkelijken. U kunt een van de standaardafbeeldingen of een eigen afbeelding gebruiken.

Doe het volgende:

1. Klik in het app-overzicht op Story Mode Presentaties.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u zich in de rasterweergave bevindt, Grid View, klikt u op de presentatietitel en vervolgens op Edit.
    • Als u zich in de lijstweergave bevindt, Lijstweergave, klikt u op Bewerken.
  3. Klik op Afbeelding in de standaardminiatuur.

De Mediabibliotheek wordt geopend.

4. Klik op een map in de mediabibliotheek, bijvoorbeeld In app of Standaard.

5. Selecteer de afbeelding die u als miniatuur wilt gebruiken voor de presentatie en klik op Invoegen.
  6. Klik op Vinkje om het bewerken te beëindigen.

De afbeelding die u hebt geselecteerd wordt nu gebruikt als miniatuur voor de presentatie en is zichtbaar in het navigatievenster voor de presentatie en in het app-overzicht.

TipU kunt ook de miniatuur van een presentatie wijzigen in het navigatievenster voor de presentatie in de rechterbovenhoek.
TipDe optimale hoogte/breedteverhouding van een miniatuur is 8:5 (breedte:hoogte).

De volgende indelingen worden ondersteund: .png, .jpg, .jpeg en .gif.

Voor Qlik Sense: U kunt afbeeldingen uploaden in de map In app in de mediabibliotheek. U moet de Qlik Management Console gebruiken om afbeeldingen naar de standaardmap te uploaden.

Voor Qlik Sense Desktop: U kunt afbeeldingen in de volgende map op uw computer plaatsen: C:\Users\<user>\Documents\Qlik\Sense\Content\Default. De afbeeldingen zijn beschikbaar in de map Standaard in de mediabibliotheek. Als u een app tussen installaties verplaatst, worden de afbeeldingen die u in de app gebruikt gezamenlijk met de app in het qvf-bestand opgeslagen. Als u de app op een nieuw locatie opent, kunt u de afbeeldingen vinden in de map In app in de mediabibliotheek van de app.

InformatieU kunt alleen de miniatuur van een niet-gepubliceerde presentatie toevoegen of wijzigen.

Presentaties dupliceren

U kunt elke presentatie dupliceren, ongeacht of deze tot de app behoort of een presentatie is die u zelf hebt gemaakt. Het dupliceren van presentaties is bedoeld om tijd te besparen door inhoud vaker te gebruiken. U kunt duplicaten bovendien aanpassen aan uw wensen.

Een gedupliceerde presentatie heeft dezelfde inhoud als de oorspronkelijke presentatie en is gekoppeld aan dezelfde snapshots. De gedupliceerde presentatie wordt niet bijgewerkt als de oorspronkelijke presentatie wordt bijgewerkt. Gedupliceerde presentaties worden in het app-overzicht weergegeven onder Mijn presentaties en in het navigatiesysteem voor presentaties.

Een presentatie dupliceren vanuit het app-overzicht

Doe het volgende:

1. Klik links op Story Mode om de presentaties van de app weer te geven.

2. Klik met de rechtermuisknop op een presentatie.

Het snelmenu wordt geopend.

3. Klik op Dupliceren.

De nieuwe presentatie is gemaakt. Deze bevindt zich onder Mijn presentaties.

TipU kunt ook het navigatiesysteem voor presentaties Story Mode gebruiken om een presentatie te dupliceren als u zich in de presentatieweergave bevindt.

Presentaties verwijderen

Doe het volgende:

1. Klik in het app-overzicht op Story Mode om de presentaties weer te geven.

2. Klik met de rechtermuisknop op de presentatie die u wilt verwijderen.

Het snelmenu wordt geopend.

3. Klik op Verwijderen.

4. Bevestig dat u de presentatie wilt verwijderen door op Verwijderen te klikken.

De presentatie wordt uit de app verwijderd.

TipU kunt een presentatie verwijderen in het navigatiesysteem voor presentaties Story Mode.