JsonSet - script- en diagramfunctie

JsonSet() wijzigt een string die JSON-gegevens (JavaScript Object Notation) bevat. Het kan een JSON-waarde instellen of invoegen met de nieuwe locatie die is opgegeven door het pad. De JSON-gegevens moeten een geldige JSON zijn, maar kunnen extra spaties of nieuwe regels bevatten.

Syntaxis:

value JsonSet(json, path, value)

Retourgegevenstypen: dual

Argumenten
Argument Beschrijving
json Tekenreeks met JSON-gegevens.
path

Het pad moet zijn gespecificeerd volgens RFC 6901. Dit maakt opbouwen van eigenschappen in json-gegevens mogelijk zonder gebruik van complexe subtekenreeks- of indexfuncties en aaneenschakeling.

value De nieuwe tekenreekswaarde in JSON-indeling.

Zie ook: