SQL

Met de opdracht SQL kunt u via een SQL- of ODBC-verbinding een willekeurige OLE DB-opdracht verzenden.

Syntaxis:

SQL sql_command

Als u SQL-opdrachten verzendt waarmee de database wordt bijgewerkt, wordt er een foutcode geretourneerd, als Qlik Sense de ODBC-verbinding in de modus alleen-lezen heeft geopend.

De syntaxis:

SQL SELECT * from tab1;

is toegestaan en wordt voor de consistentie als voorkeurssyntaxis voor SELECT aangeduid. Het prefix SQL voor de SELECT-opdracht blijft echter optioneel.

Argument Beschrijving
sql_command Een geldige SQL-opdracht.

Voorbeeld 1:

SQL leave;

Voorbeeld 2:

SQL Execute <storedProc>;