localtime - script- en diagramfunctie

Deze functie retourneert een tijdstempel met de huidige tijd voor een opgegeven tijdzone.

Syntaxis:

LocalTime([timezone [, ignoreDST ]])

Retourgegevenstypen: dual

Argumenten:

Argumenten
Argument Beschrijving
timezone

De timezone wordt opgegeven als een tekenreeks die een van de geografische plaatsen bevat die worden vermeld onder Time Zone in de Windows Control Panel voor Date and Time of als tekenreeks in de vorm 'GMT+hh:mm'.timezone

Als geen tijdzone is opgegeven, wordt de lokale tijd geretourneerd.

ignoreDST Als ignoreDST -1 (True) is, wordt de zomertijd genegeerd.

Voorbeelden en resultaten:

De onderstaande voorbeelden zijn gebaseerd op de functie die wordt aangeroepen op 2014-10-22 12:54:47 lokale tijd, met GMT+01:00 als lokale tijdzone.

Scriptvoorbeelden
Voorbeeld Resultaat

localtime ()

Retourneert de lokale tijd 2014-10-22 12:54:47.

localtime ('London')

Retourneert de lokale tijd in Londen, 2014-10-22 11:54:47.

localtime ('GMT+02:00')

Retourneert de lokale tijd in de tijdzone van GMT+02:00, 2014-10-22 13:54:47.

localtime ('Paris','-1')

Retourneert de lokale tijd in Parijs waarbij de zomertijd wordt genegeerd, 2014-10-22 11:54:47.