Uitbreiding met dollarteken met een uitdrukking

Uitdrukkingen kunnen worden gebruikt in uitbreidingen met een dollarteken.

De inhoud tussen de haakjes moet beginnen met een isgelijkteken:

$(=expression)

De uitdrukking wordt geëvalueerd en de waarde wordt gebruikt in de uitbreiding. Bijvoorbeeld:

// returns a string with the current year
$(=Year(Today()));
// returns the year before the selected one
$(=Only(Year)-1);

Voorbeeld: Selecteer een meting door naar de meting te verwijzen in een diagramuitdrukking

Voorbeeld: Bereken het quotum tussen twee dimensies

Opgenomen bestanden

Bestanden kunnen worden opgenomen met uitbreidingen met dollarteken. De syntaxis is:

$(include=filename)

De bovenstaande tekst wordt vervangen door de inhoud van het bestand dat worden aangegeven na het isgelijkteken. Deze functie is nuttig voor het opslaan van scripts of delen van scripts in tekstbestanden.

Ga voor meer informatie naar Include.

Uitbreidingen met dollarteken en alternatieve states

Een uitbreiding met dollartreken is normaal gesproken niet gevoelig voor alternatieve states. Als de uitbreiding met dollarteken echter een uitdrukking bevat, wordt dit geëvalueerd in de state die is gerelateerd aan het object waar de uitbreiding met dollarteken wordt gemaakt.

Bijvoorbeeld:

$(=Sum(Amount))

De berekening retourneert de som van de hoeveelheid op basis van de selectie in de state van het object.