Een werkblad downloaden

In Qlik Sense kunt u een volledig werkblad als een PDF-bestand downloaden.

Werkbladen die als een PDF zijn gedownload, overschrijden nooit het geselecteerde papierformaat en de afdrukstand. Wanneer een werkblad niet op een PDF-pagina past, wordt het formaat gewijzigd. Uitgebreide werkladen en werkbladen met een aangepaste grootte hebben mogelijk een PDF-output van lagere kwaliteit als het werkblad te groot is om duidelijk op een enkele PDF-pagina te worden weergegeven.

Het downloadproces ziet er anders uit als u een apparaat met een touchscreen gebruikt. Zie: Menu voor lang aanraken op apparaten met aanraakscherm

Over hoogte/breedteverhouding

Er zijn twee opties voor hoogte/breedteverhouding:

Huidig formaat behouden

• Het hele werkblad wordt geschaald overeenkomstig de gekozen pagina-indeling en afdrukstand van de PDF.
  • De diagramverhoudingen blijven gelijk aan de verhoudingen in het browservenster. Dit betekent dat visualisaties mogelijk worden bijgesneden.
  • Het werkblad wordt rechts uitgelijnd op de pagina.
  • De resolutie wordt beïnvloed door de grootte van het browservenster. Een PDF die wordt afgedrukt vanuit een browservenster dat groter is dan de gekozen pagina-indeling kan korrelig ogen, omdat het aantal pixels dat wordt afgedrukt, kleiner is dan het origineel.

Aan pagina aanpassen

• Het hele werkblad wordt geschaald overeenkomstig de gekozen pagina-indeling en afdrukstand van de PDF.
  • De verhoudingen van het diagram worden gewijzigd om de pagina te vullen. De hoogte/breedteverhouding verandert dienovereenkomstig. Er kan zich meer ruimte rondom de diagrammen bevinden om de pagina vol te laten lijken.
  • Het werkblad wordt rechts uitgelijnd op de pagina.

Werkbladen downloaden

Doe het volgende:

1. Open het werkblad dat u wilt downloaden.
  2. Klik op Global menu en selecteer Werkblad downloaden als PDF.

Het dialoogvenster PDF-instellingen wordt weergegeven.

3. Gebruik het vervolgkeuzemenu Papierformaat om pagina-afmetingen te selecteren.
  4. Gebruik + of - in Resolutie (dots per inch) om de resolutie respectievelijk te verhogen of te verlagen.

U kunt ook een exacte waarde typen. De minimumwaarde is 72 DPI, de maximumwaarde is 300 DPI.

5. Kies de Richting door Staand of Liggend te selecteren.
  6. Via Opties voor hoogte/breedteverhouding kunt u het volgende selecteren:
    • Huidig formaat behouden
    • Aan pagina aanpassen
  7. Klik op Exporteren om het maken van een systeemkopie te starten.

Beperkingen

• Draaitabellen worden gedownload als niet-uitgevouwen. Gedeeltelijke uitbreidingen of volledige weergave worden niet behouden.
  • Uitbreidingen, filtervakken en actieknoppen van derden worden gedownload als lege afbeeldingen.
  • Visualisatie-uitbreidingen (aangepaste objecten) kunnen niet worden gedownload als PDF's. Ze kunnen worden gedownload als afbeeldingen.
  • Dynamische weergaveobjecten worden niet ondersteund.
  • In het dialoogvenster Downloaden wordt geen voorbeeld weergegeven als voor de browser geen PDF-viewer-plugin is geïnstalleerd.
  • Als u een werkblad download uit een app en een aangepast thema is toegepast, wordt het thema alleen toegepast op de visualisaties. De stijl van het werkblad, zoals achtergrondkleur, wordt niet toegepast op de gedownloade PDF.
  • Uitgebreide werkladen en werkbladen met een aangepaste grootte hebben mogelijk een PDF-output van lagere kwaliteit als het werkblad te groot is om duidelijk op een enkele PDF-pagina te worden weergegeven.