Wat u kunt doen en zien in Qlik Sense

Wat u in Qlik Sense kunt zien en doen, is afhankelijk van welke toegangsrechten uw Qlik Sense-systeembeheerder aan u heeft verleend.

Toegangscontrole omvat het beheren van de gebruikerstoegang en het instellen van machtigingen voor hulpbronnen (voor apps, werkbladen, enzovoort), maar bepaalt niet tot welke gegevens u toegang hebt.

Qlik Sense gedraagt zich op een aantal standaardmanieren, bijvoorbeeld:

• Alleen de eigenaar van een niet-gepubliceerde app kan de app zien.
  • Een app kan niet worden gewijzigd nadat deze is gepubliceerd.
  • Alleen gebruikers met toegang tot een stream kunnen de app in die stream zien.

Dit betekent dat u sommige delen van de gebruikersinterface alleen kunt zien of bepaalde acties alleen kunt uitvoeren wanneer de app een specifieke status heeft of wanneer toegangsrechten aan u zijn verleend.

Qlik Sense-autorisatie en toegang wordt geconfigureerd in de Qlik Management Console.