Een presentatie downloaden

U kunt een presentatie downloaden als een PowerPoint-presentatie of een PDF-bestand. De presentatie word geëxporteerd met de selectiestatussen die zijn gebruikt om de presentatie te maken. Alle selecties die worden toegepast terwijl de presentatie wordt afgespeeld, worden genegeerd.

Zie Inzichten delen met gegevenspresentaties voor meer informatie over presentaties.

InformatieDeze functie is niet beschikbaar op mobiele apparaten.

Downloaden als een PowerPoint-presentatie

U kunt met de functie voor gegevenspresentatie een PowerPoint-presentatie maken op basis van een presentatie.

Doe het volgende:

1. Open de presentatie die u wilt downloaden.
  2. Klik op Menu en selecteer Presentatie als PowerPoint downloaden.

Het dialoogvenster PowerPoint-instellingen wordt weergegeven.

3. Als u de standaard diagrootte en resolutie (dots per inch) wilt wijzigen, voert u selecties uit vanuit de twee vervolgkeuzelijsten.
  4. De onderste regel van het dialoogvenster laat het resultaat van uw instellingen zien.
  5. Klik op Exporteren.

Wanneer de PowerPoint-presentatie gereed is, wordt een koppeling weergegeven in het dialoogvenster.

6. Klik op de koppeling.

De presentatie wordt gedownload naar de standaard downloadlocatie voor uw browser.

7. Klik op Annuleren om het dialoogvenster te sluiten.

Vooraf geconfigureerde grootte voor PowerPoint-dia's

Standaard heeft de geëxporteerde presentatie een diagrootte van 960 bij 540 pixels met een breedbeeld hoogte-/breedteverhouding van 16:9 en een resolutie van 220 dpi (dots per inch).

U kunt kiezen uit drie vooraf geconfigureerde diagrootten en hoogte/breedteverhoudingen voor uw PowerPoint-dia's. Tevens is een aangepaste optie beschikbaar. Dit zijn de vooraf geconfigureerde diagrootten:

Vooraf geconfigureerde grootte voor PowerPoint-dia's
Vooraf geconfigureerde grootte voor -dia's Hoogte/breedteverhouding Breedte (pixels) Hoogte (pixels)
Standaard (4:3) 4:3 960 720
Breedbeeld (16:9) (standaard) 16:9 960 540
Breedbeeld (16:10) 16:10 960 600

Er zijn drie resoluties beschikbaar: 220, 150 en 96 dpi.

Aangepaste diahoogte en -breedte instellen

U kunt de afmetingen van de geëxporteerde dia's instellen op andere waarden dan de vooraf geconfigureerde waarden door Aangepast te selecteren in de vervolgkeuzelijst Diagrootte in het dialoogvenster PowerPoint-instellingen. Als u dit doet, verandert het dialoogvenster zodat u de breedte en hoogte van de dia in pixels kunt instellen.

Doe het volgende:

• Klik op + of - om de hoogte of de breedte van de dia te vergroten of verkleinen. U kunt ook een exacte waarde rechtstreeks in het veld typen.
InformatieU kunt de hoogte/breedteverhouding behouden door Breedte (pixels) en Hoogte (pixels) op overeenkomstige wijze aan te passen.

Downloaden als een PDF

Met de functie Gegevenspresentatie kun u een presentatie downloaden als een PDF.

Doe het volgende:

1. Open de presentatie die u wilt downloaden.

2. Klik op Menu en selecteer Presentatie als PDF downloaden.

Het dialoogvenster PDF-instellingen wordt weergegeven.

3. Als u het standaard papierformaat wilt wijzigen, voert u selecties uit vanuit de twee vervolgkeuzelijsten.
  4. U kunt een nieuwe afbeeldingsresolutie instellen door op + of - voor Resolutie (dots per inch) te klikken om de resolutie respectievelijk te verhogen of te verlagen. U kunt ook een exacte waarde typen. De minimumwaarde is 72 dpi, de maximumwaarde is 300 dpi.
  5. Kies de Richting door op Staand of Liggend te klikken.
  6. In Opties voor hoogte/breedteverhouding kunt u het volgende selecteren:
    • Huidig formaat behouden om de visualisatie in de PDF in te voegen zonder het formaat te wijzigen. Als de resulterende PDF kleiner is dan de visualisatie, wordt deze bijgesneden.
    • Passend op pagina om de hoogte en breedte van de visualisatie te wijzigen zodat de hele pagina wordt gevuld. De hoogte/breedteverhouding wordt dienovereenkomstig gewijzigd.
  7. De onderste regel van het dialoogvenster laat het resultaat van uw instellingen zien.
  8. Klik op Exporteren.

Wanneer de PDF-presentatie gereed is, wordt een koppeling weergegeven in het dialoogvenster.

9. Download de PDF door op Klik hier om uw PDF-bestand te downloaden te klikken.

De presentatie wordt gedownload naar de standaard downloadlocatie voor uw browser.

10. Klik op Annuleren om het dialoogvenster te sluiten.