Een mastermeting bewerken

Als u een mastermeting bijwerkt, worden de veranderingen toegepast op alle instanties, inclusief alle visualisaties die ervan gebruikmaken.

Bewerk een mastermeting vanuit het bedrijfsmiddelenvenster of tijdens het bewerken van visualisatie-eigenschappen.

Een mastermeting bewerken vanuit het bedrijfsmiddelenvenster

Gebruik het bedrijfsmiddelenvenster om een mastermeting te bewerken wanneer u een voorbeeld van de meting wilt zien of meerdere mastermetingen wilt bewerken.

Doe het volgende:

1. Klik in de werkbladweergave op Edit Werkblad bewerken op de werkbalk.

Het bedrijfsmiddelenvenster wordt geopend aan de linkerkant.

2. Klik op Masteritems om het tabblad met masteritems te selecteren.
  3. Klik op Masteritems.
  4. Klik op de meting die u wilt bewerken.

Het voorbeeld wordt geopend.

5. Klik opEditonderaan het voorbeeld.

Er wordt een dialoogvenster weergegeven met de informatie dat wijzigingen in de mastermeting worden toegepast op alle visualisaties die gebruikmaken van de meting.

6. Klik op OK.

Het dialoogvenster Meting bewerken wordt geopend. U kunt hier de uitdrukking, naam, beschrijving, kleur en labels bijwerken.

7. Klik op Opslaan.

De meting wordt nu bijgewerkt.

TipU kunt ook met de rechtermuisknop op het masteritem klikken en vervolgens op Bewerken klikken.

Een mastermeting bewerken via visualisatie-eigenschappen

Wanneer een meting in een visualisatie is gekoppeld aan een mastermeting, kunt u de mastermeting bewerken via het eigenschappenvenster. Alle visualisaties in de app die de mastermeting gebruiken, zullen worden bijgewerkt. Als u een gekoppelde meting alleen in deze visualisatie wilt bewerken, zonder het masteritem te wijzigen, moet u deze eerst loskoppelen van het masteritem. Zie: Koppeling met een masteritem ongedaan maken.

Doe het volgende:

1. Selecteer de visualisatie in de bewerkingsmodus.

2. Klik in het eigenschappenvenster op het tabblad Gegevens.

Als deze verborgen is, klikt u op Eigenschappen tonen rechterdeelvenster openen in de rechterbenedenhoek.

3. Klik onder Metingen op de gekoppelde meting die u wilt bewerken.

4. Klik onder Masteritem op Bewerken.

Er wordt een dialoogvenster weergegeven met de informatie dat wijzigingen in de mastermeting worden toegepast op alle visualisaties die gebruikmaken van de meting.

5. Breng de gewenste wijzigingen aan in de mastermeting en klik vervolgens op Opslaan.