Dashboard bundle

Dashboard bundle is een reeks besturingselementen dat u kunt gebruiken om de navigatie en selectie in uw Qlik Sense-app te verbeteren. De besturingselementen zijn optioneel. U hoeft deze niet te installeren of in te schakelen om Qlik Sense te kunnen gebruiken.

Dashboard bundle inschakelen

U kunt de Dashboard bundle installeren wanneer u Qlik Sense installeert. Als u de installatie wilt aanpassen, zie: De installatie van objectbundels aanpassen (alleen in het Engels).

Dashboard bundle-besturingselementen

U vindt de Dashboard-besturingselementen in het bedrijfsmiddelenvenster onder Aangepaste objecten.

De volgende besturingselementen zijn inbegrepen:

Afgeschafte besturingselementen

Deze besturingselementen zijn afgeschaft door de toevoeging van een systeemseigen besturingselement. Bestaande exemplaren van deze besturingselementen functioneren nog wel, maar er kunnen geen nieuwe aan worden toegevoegd. We raden aan dat u afgeschafte besturingselementen vervangt door het systeemseigen besturingselement.

Besturingselement knop Delen

Bladwijzer publiceren is afgeschaft. Ga voor meer informatie naar: Bladwijzers publiceren

Raadpleeg de laatste help-versie van voor de afschaffing als u bestaande exemplaren van dit besturingselement moet configureren. Knop Delen - mei 2021

Container tonen/verbergen

Afgeschaft door Container. Ga voor meer informatie naar: Container

Raadpleeg de laatste help-versie van voor de afschaffing als u bestaande exemplaren van dit besturingselement moet configureren. Container tonen/verbergen – juni 2019

Container met tabbladen

Afgeschaft door Container. Ga voor meer informatie naar: Container

Raadpleeg de laatste help-versie van voor de afschaffing als u bestaande exemplaren van dit besturingselement moet configureren. Container met tabbladen - juni 2019

Navigatieknop

Afgeschaft door Knop. Ga voor meer informatie naar: Knop

Raadpleeg de laatste help-versie van voor de afschaffing als u bestaande exemplaren van dit besturingselement moet configureren. Navigatieknop - februari 2020

Beperkingen

Wanneer u objecten van Dashboard bundle gebruikt, zijn er enkele beperkingen in vergelijking met ingebouwde besturingselementen. De volgende beperkingen gelden voor alle besturingselementen van Dashboard bundle:

• De gebruikersinterface van de visualisatie is niet gelokaliseerd naar de taal die Qlik Sense gebruikt.
  • De leesrichting van rechts naar links wordt niet ondersteund.
  • Toegankelijkheidsfuncties worden niet ondersteund.
  • Het is niet mogelijk om objecten te bewerken van een objectbundel die is geleverd door Qlik met Dev Hub.

In de volgende tabel wordt getoond welke aanvullende functies wel of niet worden ondersteund voor alle gebundelde objecten:

• Afdrukken

Afdrukken van een visualisatie die is gemaakt in een object.

• Qlik NPrinting

Er is een Besturingselement voor On-Demand rapportage. Visualisaties die in sommige objecten zijn gemaakt, kunnen echter niet worden gebruikt in Qlik NPrinting-rapporten.

• Downloaden

Downloaden als een afbeelding, PDF of Excel.

• Presentatie

Met behulp van een snapshot van een visualisatie die is gemaakt met een object in een presentatie.

• Alternatieve states

Hiermee kunt u verschillende selecties voor dezelfde dimensie maken en de selecties vergelijken in één visualisatie of in twee of meer visualisaties naast elkaar.

• Qlik Sense Mobile Client Managed offline

Ondersteuning van Dashboard-bundelmogelijkheden
Bedienen Afdrukken Qlik NPrinting Downloaden Presentatie Alternatieve states Qlik Sense Mobile Client Managed offline
Animator Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing Ja Ja
Datumkiezer Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing Ja Ja
On-demand-rapportage Niet van toepassing Ja Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing
Variabeleninvoer Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing Ja
Videospeler Niet van toepassing Niet van toepassing Niet van toepassing Ja Ja Niet van toepassing