Set-Id's

Een set-id vertegenwoordigt een set met records in de gegevens. Dit kunnen alle gegevens zijn of een subset van de gegevens. Het is een set met records die door een selectie wordt gedefinieerd. Dit kan de huidige selectie, alle gegevens (geen selectie), een selectie van een bladwijzer of een selectie van een alternatieve status zijn.

In het voorbeeld Sum( {$<Year = {2009}>} Sales ) is de id het dollarteken: $. Deze vertegenwoordigt de huidige selectie. Maar ook alle mogelijke records. Deze set kan vervolgens worden gewijzigd door het modificatiegedeelte van de set-uitdrukking: de selectie 2009 in Year wordt toegevoegd.

In een complexere set-uitdrukking kunnen twee id's samen met een operator worden gebruikt om een samenvoeging, een verschil of een snijpunt van twee recordsets te vormen.

De volgende tabel bevat een aantal algemene id's.

Voorbeelden met algemene id's
Id Beschrijving
1 Vertegenwoordigt de volledige set van alle records in de toepassing, ongeacht eventueel uitgevoerde selecties.
$ Vertegenwoordigt de records van de huidige selectie in de standaard-state. De set-uitdrukking {$} staat dus meestal gelijk aan het niet aangeven van een set-uitdrukking.
$1 Vertegenwoordigt de vorige selectie in de standaard-state. $2 vertegenwoordigt de vorige selectie min één, enzovoort.
$_1 Vertegenwoordigt de volgende (vooruit) selectie. $_2 vertegenwoordigt de volgende selectie min één, enzovoort.
BM01 U kunt elke gewenste bladwijzer-id of bladwijzernaam gebruiken.
AltState U kunt naar een alternatieve state verwijzen door middel van de naam van de state.
AltState::BM01 Een bladwijzer bevat de selecties van alle states en u kunt naar een specifieke bladwijzer verwijzen door de bladwijzernaam in aanmerking te nemen.

De volgende tabel bevat voorbeelden met verschillende id's.

Voorbeelden met verschillende id's
Voorbeeld Resultaat
Sum ({1} Sales) Retourneert de totale verkopen voor de app, waarbij selecties wel wordt genegeerd maar de dimensie niet.

Sum ({$} Sales)

Retourneert de verkopen voor de huidige selectie, oftewel hetzelfde als Sum(Sales).

Sum ({$1} Sales)

Retourneert de verkopen voor de vorige selectie.

Sum ({BM01} Sales)

Retourneert de verkopen voor de bladwijzer met de naam BM01.

Zie ook: