Diagrammen als afbeeldingen toevoegen

U kunt een diagram als een afbeelding toevoegen aan het Excel-rapportsjabloon. Wanneer de rapportuitvoer is gegeneerd, wordt er een afbeelding van het diagram in de geselecteerde cel geplaatst. Het diagram gebruikt de gegevens uit de meest recent geladen app.

Een diagramafbeelding wordt toegevoegd als een tijdelijke aanduiding naar de afbeelding en vertegenwoordigt een momentopname van hoe het diagram er in de huidige sessie van de sjabloonmaker uitziet. Dit kan selecties in de app omvatten. Het is belangrijk om te onthouden dat de selecties in de momentopname van het diagram niet in de rapportuitvoer staan. Gegevensreductie wordt in plaats daarvan geregeld met rapportfilters. Ga voor meer informatie naar Appselecties en Werken met rapportfilters.

1. Klik op het Diagramobject-pictogram op de bovenste werkbalk van de add-in.

2. Klik op Diagram toevoegen. Er wordt een lijst met beschikbare werkbladen weergegeven. Vouw het werkblad met het diagram dat u wilt toevoegen uit en klik op het Plus-symbool-pictrogram om het toe te voegen.

Op het tabblad Diagrammen in de Excel-add-in kunt u een nieuw diagram toevoegen of kunt u teruggaan naar een diagram dat u al had toegevoegd.

Het tabblad Diagrammen in de Excel-add-in vanwaaruit u bestaande diagrammen die u hebt toegevoegd kunt aanpassen of waar u een nieuw diagram kunt toevoegen.
  3. Vouw het werkblad met het diagram dat u wilt toevoegen uit. U kunt zoeken op de naam van het diagram om de lijst met werkbladen zo nodig te verfijnen.

4. Klik op het Plus-symbool-pictogram om het diagram toe te voegen.

Door op de naam van het diagram te klikken, kunt u vanuit de add-in een voorbeeld van het diagram weergeven voordat u het toevoegt.

Selecteer een diagram dat u als een afbeelding wilt toevoegen aan de sjabloon.

Selecteer het diagram dat u aan de sjabloon wilt toevoegen vanuit de beschikbare diagrammen die worden vermeld op het appwerkblad.
  5. Het diagram wordt toegevoegd en de instellingenpagina voor de afbeelding wordt weergegeven. Het wordt aanbevolen om een unieke naam voor de tabel in te voeren, zodat u deze kunt terugvinden in de add-in wanneer u de instellingen later moet wijzigen.

Wijzig de grootte van de afbeelding zoals u dat normaal zou doen met Excel-afbeeldingen. Gebruik zo nodig de instelling Zoomen in the add-in.

Selecteer een diagram dat u als een afbeelding wilt toevoegen aan de sjabloon.

De afbeelding van het diagram dat is toegevoegd aan de rapportsjabloon

U kunt op elk gewenst moment teruggaan naar een diagram om wijzigingen door te voeren in de diagramconfiguratie, om het in de werkmap te vinden of om nog een instantie van het diagram toe te voegen aan de werkmap. Klik op het Diagramobject-pictogram in de add-in om de landingspagina Diagrammen te openen en klik op Pijl naar rechts om naar de cel te navigeren waar het is ingevoegd. Pas waar nodig instellingen in de add-in aan.