Navigera i användargränssnittet

Qlik Sense är ett webbaserad program med ett antal olika vyer att arbeta i.

Hubbar är dina startpunkter och där du ser alla dina appar. Du kan visa och interagera med appar i en hubb. Du skapar nya appar i Qlik Sense Enterprise-hubben.

Beroende på hur organisationen har rullat ut Qlik Sense Enterprise, kan du också ha en eller fler molnhubbar. Din administratör ger dig en webbadress så att du kan börja använda Qlik Sense. Adressen fastställer den hubb som öppnas för dig.

I Qlik Sense Enterprise-hubben kan du skapa, utveckla, publicera och konsumera appar, beroende på de behörigheter som tilldelats dig av din Qlik Sense-administratör.

I en molnapp kan du visa och interagera med appar som en apputvecklare har publicerar från Qlik Sense Enterprise-hubben.

En molnhubb i Qlik Sense Enterprise är annorlunda än Qlik Sense Cloud, som är en software as a service från Qlik. Du kan till exempel inte publicera direkt från Qlik Sense Enterprise till Qlik Sense Cloud.

Översikt av Qlik Sense Enterprise-hubben och Qlik Sense Enterprise cloud-hubben.

Technical illustration showing the Qlik Sense Enterprise hub, and the Qlik Sense Enterprise cloud hub.

Hubben

Hubben är din startpunkt, och här hittar du alla dina appar.

Mer information finns i Hubben och Hubben i Qlik Sense Desktop.

Appöversikt

När du öppnar en app från hubben hamnar du i app-översikten. Härifrån kan du se allt innehåll som appen innehåller (t.ex. ark, berättelser och bokmärken).

Mer information finns i Appöversikt.

Datahanteraren

Du kan lägga till datakällor utan att använda skript i datahanteraren.

Mer information finns i Hantera data i appen med Datahanteraren.

Dataimport

Dataimporten används för att skapa, redigera och köra ett skript som laddar data till din app.

Mer information finns i Skriptredigeraren.

Datamodellvyn

Du använder datamodellvyn för att se en översikt över de data du har laddat med appen.

Mer information finns i Datamodellvyn.

Arkvyn

Du kommer till arkvyn när du öppnar ett ark i en app. Här kan du utveckla och analysera appar.

Mer information finns i Arkvyn.

Vyn för Data Storytelling

Du kommer till vyn för Data Storytelling när du öppnar en berättelse i en app. Här kan du skapa och spela upp berättelser baserat på dataupptäckter.

Mer information finns i Vyn för Data Storytelling.