Gedeeltelijke lading

OP DEZE PAGINA

Gedeeltelijke lading

Bij een normale (niet-gedeeltelijke) lading worden altijd eerste alle tabellen in het bestaande gegevenstabel verwijderd en vervolgens wordt het load-script uitgevoerd.

Bij een gedeeltelijke lading gebeurt dit niet. Hierbij blijven alle tabellen in het gegevensmodel behouden en worden alleen de instructies Load en Select uitgevoerd voorafgegaan door het voorvoegsel Add, Merge of Replace. Andere gegevenstabellen worden niet door de instructie beïnvloed. Het only-argument geeft aan dat de opdracht alleen tijdens gedeeltelijke ladingen moet worden uitgevoerd, en moet worden genegeerd tijdens normale (niet-gedeeltelijke) ladingen.

Opmerking: Een gedeeltelijke lading wordt ondersteund door gebruik van Qlik Engine JSON API of de knop Opnieuw laden. Voor meer informatie over de knop Opnieuw laden, raadpleegt u Knop.