Gegevens in tabelvorm toevoegen

Een diagram kan in Excel-tabelvorm worden toegevoegd, ofwel als hele tabel of als één of meerdere individuele kolommen. Of u een diagram nou toevoegt als enkel tabellabel of als enkel kolomlabel, het onderliggende object dat u maakt, is een tabel.

Diagrammen met het strakke type hyperkubus kunnen als gegevens in tabelvorm worden geëxporteerd.

Wanneer u een diagram als een tabel toevoegt, worden de onderliggende velden die de gegevens van het diagram vertegenwoordigen, als kolommen aan het rapport toegevoegd.

Klik op het Tabellen-pictogram op de bovenste werkbalk van de add-in. De sectie Tabellen wordt weergegeven.

Op het tabblad Tabellen in de Excel-add-in kunt u een nieuwe tabel toevoegen of kunt u teruggaan naar een tabel die u al had toegevoegd.

Lintbalk in Microsoft Excel toont het Qlik-add-in pictogram

Wanneer u een diagram selecteert, dient u eerst de lijst met beschikbare tabellen uit de Qlik Sense-app te vernieuwen door op Opnieuw laden te klikken.

Een heel diagram toevoegen

U kunt een heel diagram in tabelvorm toevoegen met één label. De diagramgegevens worden in het rapport ingevoerd als een strakke tabel.

1. Open de sectie Tabellen van de add-in als deze nog niet openstond en klik vervolgens op Tabel toevoegen.

Dit toont de lijst met objecten die kunnen worden toegevoegd als een tabel.

2. Klik op het Plus-symbool-pictogram naast het diagram dat u wilt toevoegen.

Door op de naam van het diagram te klikken, kunt u vanuit de add-in een voorbeeld van het diagram weergeven voordat u het toevoegt.

3. Selecteer Tabel in het vervolgkeuzemenu. Dit voegt de Qlik Sense-entiteit in als één tabellabel in de geselecteerde cel.

Een Qlik Sense-diagram als hele tabel toevoegen

Selecteer een diagram in een Qlik Sense-app om dit in te voegen met één entiteitslabel.
  4. De pagina met instellingen voor de tabel wordt weergegeven. Het wordt aanbevolen om een unieke naam voor de tabel in te voeren, zodat u deze kunt terugvinden in de add-in wanneer u de instellingen later moet wijzigen.

5. Pas zo nodig ook andere parameters aan.

U kunt op elk gewenst moment teruggaan naar een tabel om wijzigingen door te voeren in de tabelconfiguratie, om hem in de werkmap te vinden of om nog een instantie van de tabel toe te voegen aan de werkmap. Klik op het Tabellen-pictogram in de add-in om de landingspagina Tabellen te openen en klik op Pijl naar rechts om naar de cel te navigeren waar het is ingevoegd. Pas waar nodig instellingen in de add-in aan.

Een diagram op basis van kolom toevoegen

Een diagram kan ook in tabelvorm worden toegevoegd als een reeks enkele kolommen. Hiermee krijgt u ook meer controle over de opmaak in de rapportsjabloon met de tekstopmaakopties van Excel.

De diagramgegevens worden in het rapport ingevoerd als een strakke tabel.

1. Open de sectie Tabellen van de add-in als deze nog niet openstond en klik vervolgens op Tabel toevoegen.

Dit toont de lijst met objecten die kunnen worden toegevoegd als een tabel.

2. Klik op het Plus-symbool-pictogram naast het diagram waaruit u één of meerdere kolommen u wilt toevoegen.

Door op de naam van het diagram te klikken, kunt u vanuit de add-in een voorbeeld van het diagram weergeven voordat u het toevoegt.

3. Selecteer Afzonderlijke kolommen in het vervolgkeuzemenu. De lijst met beschikbare kolommen wordt weergegeven.

Een Qlik Sense-diagram op kolommen toevoegen

Een Qlik Sense-diagram aan een sjabloon toevoegen als een reeks afzonderlijke kolommen
  4. Selecteer de kolommen die u wilt toevoegen of klik op Alle om alle kolommen uit het diagram in te voegen.

5. Klik op Toevoegen. De kolommen worden in de geselecteerde cel in de sjabloon ingevoegd.

Twee kolommen uit een Qlik Sense-app, afzonderlijk toegevoegd

Resultaat van het toevoegen van afzonderlijke kolommen als gegevens in tabelvorm vanuit een diagram
  6. De pagina met instellingen voor de tabel wordt weergegeven. Het wordt aanbevolen om een unieke naam voor de tabel in te voeren, zodat u deze kunt terugvinden in de add-in wanneer u de instellingen later moet wijzigen.

7. Pas zo nodig ook andere parameters aan.

Elke geselecteerde kolom wordt aan de sjabloon toegevoegd als één kolomlabel. De set kolommen wordt nog steeds als een enkel object beschouwd.

Cellen met daarin de veldnamen worden automatisch boven elk kolomlabel als koptekst ingevoegd. Dit maakt het mogelijk om de kopteksten afzonderlijk aan te passen. Deze kopteksten kunnen ook worden verwijderd als u liever de koptekstopmaakopties in de add-in gebruikt. Zie: Gegevens in tabelvorm toevoegen.

U kunt op elk gewenst moment teruggaan naar een tabel om wijzigingen door te voeren in de tabelconfiguratie, om hem in de werkmap te vinden of om nog een instantie van de tabel toe te voegen aan de werkmap. Klik op het Tabellen-pictogram in de add-in om de landingspagina Tabellen te openen en klik op Pijl naar rechts om naar de cel te navigeren waar het is ingevoegd. Pas waar nodig instellingen in de add-in aan.

Meer kolommen vanuit een diagram toevoegen

In een diagram toegevoegd op kolom

Nadat u een paar kolommen van een tabel afzonderlijk hebt toegevoegd, kunt u er op elk gewenst moment meer toevoegen.

1. Selecteer het kolomlabel van de kolom direct links van waar u nog een kolom wilt toevoegen.

Het instellingenmenu van de diagramtabel wordt geopend in de add-in.

2. Klik onder Kolommen op de kolom die u wilt toevoegen om de kolom uit te vouwen.

3. Klik op Kolomlabel toevoegen

Het label van de geselecteerde kolom wordt rechts van de geselecteerde cel toegevoegd.

Pas zo nodig ook andere parameters aan.

Vanuit een diagram dat is toegevoegd als een hele tabel

U kunt ook meer kolommen aan de sjabloon toevoegen vanuit een diagram dat als hele tabel is toegevoegd. Wanneer u dit met een kolom doet, wordt de nieuwe kolom die u toevoegt, een nieuw, afzonderlijk tabelobject met één kolom. U kunt vervolgens meerdere kolommen aan dat object toevoegen.

1. Selecteer de cel met het tabellabel.

Het instellingenmenu van de diagramtabel wordt geopend in de add-in.

2. Klik op Kolommen uitbreiden.

3. Selecteer een cel buiten het gebied waar de kolommen van het tabellabel zullen eindigen.

4. Klik op Kolomlabel toevoegen