Distribuera appar till Qlik Cloud

När du publicerar appar till strömmar i Qlik Sense kan det också vara en bra idé att distribuera apparna till din Qlik Cloud-driftsättning. Genom att göra konfigureringar i klienthanterad Qlik Sense och i din molnklientorganisation kan du automatisera distributionen till molnet så att appar automatiskt distribueras till din Qlik Cloud-driftsättning när du publicerar dem till en ström.

Anteckning om informationDriftsättning och publicering av en Qlik Sense-app från klienthanterad Qlik Sense till Qlik Cloud omfattar inte privata ark i forum. Endast publicerade gemensamma ark är tillgängliga.

Förutsättningar

För att distribuera en app från klienthanterad Qlik Sense till Qlik behöver du följande:

• Qlik Cloud-klientorganisation.
  • En licens som omfattar multimoln. Något av följande
    • Samma signerade licensnyckel för Qlik Sense Enterprise on Windows och Qlik Cloud.
    • Olika signerade licensnycklar, med molnattributen aktiverade i Qlik Sense Enterprise on Windows-licensen.

Konfigurationer

Följande är en beskrivning på hög nivå av konfigurationsstegen.

1. Konfigurera en driftsättning i Qlik Hanteringskonsol (QMC) i Qlik Sense Enterprise on Windows-servern.

2. Skapa en konfiguration för multimolnidentitetsleverantör i klientorganisationen.

3. Skapa distributionspolicyn i QMC.

Konfigurera en driftsättning

Gör följande:

1. Gå till startsidan i QMC och öppna Molndistribution.

2. Klicka på Deployments setup (Konfiguration av driftsättningar).

3. Klicka på Konfigurera ny i det vänstra hörnet.

4. Ange ett driftsättningsnamn.

Du kommer att använda detta namn i distributionspolicyn.

5. Ange API endpoint (API-slutpunkten), det vill säga, inte klientorganisationens adress.

Exempel: https://my-tenant.eu.qlikcloud.com.

6. För Audience (Målgrupp) anger du qlik.api.

7. Välj Use local bearer token (Använd lokal ägartoken).

Anteckning om informationAtt använda en lokal ägartoken gör konfigurationen enklare. Om du inte använder den måste du ange Klient-ID, Klienthemlighet och Slutpunkt för token istället.
  8. Klicka på Kopiera till Urklipp.

Du behöver den lokala ägartoken i konfigurationen för identitetsleverantör.

9. Klicka på Tillämpa.
Anteckning om informationKonfigurering av driftsättning är också tillgänglig i QMC, under Molndistribution.

Skapa konfigurationen för identitetsleverantör

Gör följande:

1. Öppna Hanteringskonsol i din Qlik Cloud-klientorganisation och välj Identitetsleverantör i menyn till vänster.

2. Klicka på Skapa ny.

Fönstret Skapa konfiguration för identitetsleverantör är öppet.

3. Under Typ väljer du Multi-cloud.

4. Ange en beskrivning (valfritt).

5. I rutan Lokal ägartoken klistrar du in den token du kopierade i driftsättningskonfigurationen.

Skapa distributionspolicy

Distributionspolicyer används för att avgöra om en publicerad app kan distribueras till en eller flera av driftsättningarna i Qlik Cloud. Endast publicerade appar kan distribueras.

Gör följande:

1. I QMC i Qlik Sense Enterprise on Windows öppnar du Molndistribution och väljer Distributionsregler.

2. Klicka på Skapa ny.

3. I listan Create rule from template (Skapa regel från mall) väljer du Distribution_App.

4. Namnge distributionspolicyn.

5. Under Enkel kontrollerar du att resursfiltervärdet är App_* och att åtgärden Distribute (Distribuera) är vald.

6. I regelredigeraren behåller du värdena subjekt, namn, = och värde. I det sista fältet behöver du bara lägga till namnet på driftsättningen du skapade tidigare (i Konfigurera en driftsättning). Vi antar att det är driftsättning.

Rutan Villkor i delavsnittet Avancerat ska då ha följande sträng: ((subject.name="deployment")).

7. Klicka på Validate rule (Validera regel).

Regelns syntax kontrolleras och om den är giltig visas en bekräftelse.

8. Klicka på Använd för att spara regeln.

Här är ett enkelt exempel på appdistribution där alla appar som publiceras till en ström också distribueras till din Qlik Cloud-klientorganisation. Med hjälp av anpassade egenskaper kan du skapa mer detaljerade regler för appdistribution, se Distributionsregler – exempel (endast på engelska).

Visit the discussion forum at community.qlik.com