Dataprojektinställningar

Du kan ändra inställningarna för ett dataprojekt i Qlik Cloud Data Integration. Egenskaperna som är gemensamma för projektet och alla inkluderade dataarbetsuppgifter som ingår. Vissa inställningar är bara tillgängliga för specifika dataplattformar.

• Klicka på Inställningar i dataprojektet.

Dataplattform

Du kan ändra följande inställningar:

• Dataanslutning

Dataanslutning för dataprojektet.

• Koppling till mellanlagringsområde

Det här alternativet är inte tillgängligt när dataplattformen är Snowflake.

Anteckning om informationDet går inte att ändra plattformstyp för ett dataprojekt, till exempel från Snowflake till Google BigQuery.

Metadata

Du kan ställa in ett suffix för interna artefakter och standardsuffix för de vyer som skapas.

• Inställningar för interna artefakter

Ställ in det suffix som ska användas för scheman som används för att lagra interna artefakter i Schemasuffix.

• Suffix för externa vyer

Ställ in standardsuffix för vyer som skapas i dataarbetsuppgifter som ingår i projektet.

Standardvärden för datauppgift

Du kan ställa in standardvärden för dataarbetsuppgifter som ingår i dataprojektet. När du skapar en dataarbetsuppgift kan du ändra värdet.

Du kan ställa in standardvärdet för databasen för att skapa målartefakter för alla typer av dataarbetsuppgifter.

Standardvärden för mellanlagring

• Proxyserver när gateway för Data Movement används

Du kan välja att använda en proxyserver när Dataflytt-gatewayen ansluter till molndatalagret och lagringsutrymmet.

Mer information om att konfigurera Dataflytt-gatewayen för användning med en proxyserver finns i Ställa in Qlik Cloud-klientorganisationen och en proxyserver.

• Använda proxy för att ansluta till molndatalager

Anteckning om informationTillgänglig när Snowflake, Google BigQuery och Databricks används.
    • Använd proxy för att ansluta till lagringsutrymme

Anteckning om informationTillgänglig när Azure Synapse Analytics, Amazon Redshift och Databricks används.

Lagra standardvärden.

• Tillämpade historiska data

Du kan behålla historiska ändringsdata så att du enkelt kan återskapa data så som de såg ut vid en viss tidpunkt. Du kan använda historikvyer och livehistorikvyer för att visa historiska data.

• Livevyer

Livevyer visar en vy för varje vald källtabell som kombinerar tabellen med ändringar från ändringstabellen. Då visas en livevy med data för frågorna utan att du behöver vänta på nästa användningscykel.

Omvandla standardvärden

• Tillämpade historiska data

Du kan behålla historiska ändringsdata så att du enkelt kan återskapa data så som de såg ut vid en viss tidpunkt. Du kan använda historikvyer och livehistorikvyer för att visa historiska data.

• Materialiserad

Du kan välja om du bara vill skapa vyer som utför omvandlingar omgående (Non-materialized), eller skapa både tabeller och vyer (Materialized).

Standardvärden för registrerade data

Standarddatabas

Du kan använda standarddatabasen för dataprojektet eller specificera en annan databas.

Inkrementella laddningsinställningar

Dessa inställningar är tillgängliga när Inkrementell med hög vattenstämpel har valts.

• Ändra tabeller

Om ändringarna finns i samma tabell, väljer du Ändringar finns i samma tabell.

Om inte, avmarkerar du Ändringar finns i samma tabell och anger ett ändringstabellmönster.

• Vattenmärkeskolumn

Ställ in namnet på vattenmärkeskolumnen i Namn.

• Kolumnen "Från datum"

Du kan ange "Från-datum" med starttiden eller med en vald kolumn.

Om du väljer Valde kolumnen "Från-datum" måste du definiera ett "Från-datum"-mönster.

• Mjuka borttagningar

Du kan inkludera mjuka borttagningar i ändringar genom att välja Ändringar inkluderar mjuka borttagningar och definiera ett indikationsuttryck.

Indikationsuttrycket bör utvärderas till True om ändringen är en mjuk borttagning.

Exempel: ${is_deleted} = 1

• Före bild

Du kan filtrera bort innan bildposter i ändringstabeller ändras genom att välja Före bild och definiera ett indikationsuttryck.

Indikationsuttrycket bör utvärderas till True om raden innehåller bilden före uppdateringen.

Exempel: ${header__change_oper} = 'B'

Körning

Du kan ställa in standardinställningar för prestanda vid körning för datatillgångar som ingår i dataprojektet.

Standardvärden för mellanlagring

• Du kan ställa in det maximala antalet databaskopplingar i Parallell körning.

Lagra standardvärden.

• Du kan ställa in standardinställningar för schemaläggning i ett tidsbaserat schema. Detta kommer att vara standardvärdet för alla skapade lagringsuppgifter.

• Du kan ställa in standardatalager om dataprojektets plattform är Snowflake.

Omvandla standardvärden

• Du kan ställa in standardvärden för schemaläggning till ett tidsbaserat schema eller När en indatauppgift har slutförts. Detta kommer att vara standardvärdet för alla skapade omvandlingsuppgifter.

• Du kan ställa in standardatalager om dataprojektets plattform är Snowflake.

Standardvärden för datamart

• Du kan ställa in standardvärden för schemaläggning till ett tidsbaserat schema eller När en indatauppgift har slutförts. Detta kommer att vara standardvärdet för alla skapade datamartuppgifter.

• Du kan ställa in standardatalager om dataprojektets plattform är Snowflake.