Qlik Cloud implementeren

De Qlik Cloud-infrastructuur wordt gehost en beheerd door Qlik. Kies tussen de abonnementsopties voor Qlik Cloud Analyse en Qlik Cloud Gegevensintegratie, en registreer voor een abonnement. Volg daarna de beheerdersstappen voor het instellen van een identiteitsprovider voor gebruikers en het beheren van de tenant.

Om Qlik Cloud te implementeren, moet u de volgende taken uitvoeren.

• Registreren voor een abonnement

Om Qlik Cloud Analyse en Qlik Cloud Gegevensintegratie te kunnen gebruiken, moet u eerst een abonnement afsluiten.

• De tenant maken en configureren

Vraag uw Qlik-tenantdomein aan en configureer uw implementatie.

• Gebruikers beheren

Nodig gebruikers uit voor de tenant en wijs toegang en rollen toe.

• Tenantbeheerders toewijzen

De serviceaccounteigenaar wordt automatisch toegewezen als de eerste tenantbeheerder wanneer de tenant wordt gemaakt. Wijs de rol van tenantbeheerder toe aan gebruikers die volledige toegang nodig hebben om de tenant te beheren.

• Het abonnement beheren

Voltooi lopende abonnementsbeheertaken zoals het upgraden, het vernieuwen en het beheren van uw betaalwijze en de beschikbare gebruikersseats.