Använda Qlik GeoCoding

När du har köpt Qlik GeoCoding kan du använda Qlik GeoOperations-kopplingen med adress till punkt-sökning och punkt till adress-sökning. Du kan visserligen använda de här funktionerna i alla appar, men vi rekommenderar att du bygger dina datauppsättningar med mallappen för Qlik GeoCoding.

Mallappen använder ett optimalt arbetsflöde och hjälper dig att undvika överanvändande av det begränsade antalet adressökningar med Qlik GeoCoding. Den sparar punkterna i en QVD-fil och använder adresserna och punkterna i QVD-filen för att säkerställa att adresserna som redan har geokodats inte geokodas igen.

Hämta mallappen

Hämta mallappen från Qlik-forumet.

Ladda adresserna

Byt ut exempeladresserna i avsnittet Ladda adresser i laddningsskriptet.

Börja med en liten lista med bara 10–20 testadresser och var noggrann med att använda samma namn för fälten. Mappa om vid behov.

Exempelvis (test_addresses_400.xlsx):

addresses: First 10 LOAD id, street, city, state, zip, country FROM [lib://DataFiles/test_addresses_400.xlsx] (ooxml, embedded labels, table is addresses);

Modifiera sökvägar (vid behov)

Modifiera vid behov sökvägarna som Qlik GeoCoding använder för utrymmet som appen finns i och det utrymme som AddressPointLookupResult.qvd matas ut till. Som standard matas AddressPointLookupResult.qvd till ditt personliga utrymme. För riktlinjer om att referera specifika utrymmen i skriptet, se Hänvisa till en dataanslutning i skriptet.

Kör laddningsskriptet

Kör skriptet. Resultaten sparas till AddressPointLookupResult.qvd i det angivna utrymmet.

QVD-filen kan importeras till andra appar med "id"-fältet som nyckel.

Ytterligare dokumentation

Mer information om att använda adress till punkt-sökning i en Qlik GeoOperations-koppling finns i Sökning från en adress till en punkt. Mer information om skriptning med AddressPointLookup finns i AdressPointLookup (endast på engelska).

Mer information om att använda adress till punkt-sökning i en Qlik GeoOperations-koppling finns i Sökning från en punkt till en adress. Mer information om skriptning med PointToAddressLookup finns i PointToAdressLookup (endast på engelska).