OpenAI‑analysebron

Gebruik de OpenAI-analyseconnector om te communiceren met het interactieve OpenAI‑platform en breidt uw Qlik Sense-apps uit met context en analyses van generatieve AI-modellen, zoals de modellen die ChatGPT aansturen.

Met de OpenAI-analyseconnector kunt u gegevens verzenden van gebruikersinvoer in apps of van gegevens die zijn geladen in uw script naar OpenAI. U kunt vanuit de hub, Scripteditor of in een app verbinding maken met deze analysebron.

OpenAI

Aan de slag met het OpenAI-platform

U moet eerst de volgende voorbereidende stappen voltooien voordat u de OpenAI-analyseconnector in uw Qlik Sense-apps kunt gebruiken. U moet ook machine learning-eindpunten inschakelen in Qlik Cloud. Zie ML-eindpunten inschakelen in Qlik Cloud.

Nadat u deze stappen hebt voltooid, kunt u verbinding maken met de OpenAI-analsyeconnector. Ga voor meer informatie naar Een OpenAI verbinding maken.

Een account voor het platform maken

U moet beschikken over een account voor het OpenAI-platform om de OpenAI-connector te kunnen gebruiken. Raadpleeg Welkom bij het OpenAI-platform om een account voor het OpenAI-platform te maken. Houd er rekening mee dat dit een ander account is dan het ChatGPT-account dat wordt aangeboden door OpenAI en dat de twee services, met inbegrip van de facturering, los van elkaar verlopen.

Momenteel worden accounts voorzien van een tijdelijk krediet. Hebt u dit krediet opgebruikt, dan moet u een betaald account afsluiten om de OpenAI-services te gebruiken. U gaat deze verbintenis aan met OpenAI. Qlik maakt het gebruik van API's binnen Qlik Cloud alleen mogelijk.

Het gebruik van OpenAI API en de bijbehorende modellen zijn onderhevig aan de algemene voorwaarden van OpenAI. Overweeg ook wat de beste praktijken zijn op het gebied van stabiliteit, nauwkeurigheid en veiligheid bij gebruik van deze services. Deze informatie vindt u op de website van OpenAI.

Een OpenAI API-sleutel genereren

Nadat u een OpenAI-account hebt aangemaakt, moet u op het platform een API-sleutel genereren. Raadpleeg API-sleutels voor het maken en beheren van API-sleutels voor het OpenAI-platform.

De geheime sleutel die u genereert is slechts eenmalig zichtbaar, dus zorg dat u op een veilige plek een kopie van de sleutel bewaard.

ML-eindpunten inschakelen in Qlik Cloud

U moet machine learning-eindpunten inschakelen in de Beheerconsole om deze connector te kunnen gebruiken. U vindt de schakelaar onder Functiebeheer in de sectie Instellingen.

Ga voor meer informatie naar Analytische verbindingen inschakelen voor machine learning-eindpunten..

Beperkingen

• Voor OpenAI API geldt een eindpuntquotum en een frequentielimiet, die onderhevig zijn aan de afzonderlijke voorwaarden van uw OpenAI-account. Meer informatie vindt u in de referentiedocumentatie voor OpenAI API. zie API-referentie.

• Het gebruik van de OpenAI-analyseconnector is van invloed op en beperkt de prestaties van Qlik Sense bij het laden en van de reactiesnelheid van diagrammen. De mate waarin de prestaties worden beïnvloed is afhankelijk van uw gebruiksscenario.

• De verschillende configuraties van deze connector verzenden gegevens naar de eindpuntservice op basis van de volgende beperkingen:

• OpenAI Completions (GPT-3) – Rijen: Aanvraaglimiet van 25 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 20 rijen die per keer verstuurd kunnen worden.

• OpenAI Completions (GPT-3) – JSON-tabellen: Aanvraaglimiet van 25 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 20 rijen die per keer verstuurd kunnen worden.

• OpenAI Chat Completions (GPT-3.5, GPT-4) – Rijen: Aanvraaglimiet van 25 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 1 rij die per keer verstuurd kan worden.

• OpenAI Embeddings: Aanvraaglimiet van 100.000 rijen per aanvraag, met een maximum batchgrootte van 1000 rijen die per keer verstuurd kunnen worden.

• In een scenario waarbij een applicatie regelmatig opnieuw wordt geladen, is het handig om de machine learning-prognoses met behulp van een QVD-bestand op te slaan in cache en alleen de nieuwe rijen naar het eindpunt te sturen. Dit verbetert de prestaties van het opnieuw laden van de Qlik Sense-applicatie en beperkt de belasting van het modeleindpunt.

• Als u een relatieve verbindingsnaam gebruikt en u besluit uw app van een gedeelde ruimte naar een andere gedeelde ruimte te verplaatsen, of als u uw app van een gedeelde ruimte naar uw persoonlijke ruimte verplaatst, duurt het even voordat de analytische verbinding is bijgewerkt en de nieuwe locatie weerspiegelt.

Gedetailleerde voorbeelden

Voor voorbeelden van het gebruik van de OpenAI‑analyseconnector gaat u naar Snelle voorbeelden en Zelfstudie – De OpenAI‑analyseconnector gebruiken in Qlik Cloud.