# Planları silme

Qlik Analytics Migration Tool'daki planlar, artık ihtiyaç duyulmadığında veya eskimiş olduğunda silinebilir. Ancak, bir plan mevcut bir [Projeye](https://help.qlik.com/tr-TR/migration/Content/AnalyticsMigrationTool/Managing-Projects/Managing-Projects.htm) bağlıysa silinemez.

Bu sayfa, bir planı güvenli bir şekilde silme ve kaldırıldığını doğrulama adımlarını özetlemektedir.

## Önkoşullar

* Planın herhangi bir projeye bağlı olmadığından emin olun.
* Silme girişiminde bulunmadan önce planı tüm [Projelerden](https://help.qlik.com/tr-TR/migration/Content/AnalyticsMigrationTool/Managing-Projects/Managing-Projects.htm) ayırın.

## Bir planı silme adımları

Aşağıdakileri yapın:

1. Plans sekmesine gidin  
   Ana gezinme sütunundan, Plans sekmesine gidin.

2. Planı bulun Mevcut planlar listesinde, silmek istediğiniz planı bulun.

3. Delete düğmesine tıklayın  
   Seçilen plan için Actions sütununda, Delete düğmesine tıklayın.

4. Silme işlemini onayla  
   Bir onay iletişim kutusu görünecektir. Planı silme işlemine devam etmek için OK öğesine tıklayın.

5. Başarıyı doğrulayın  
   Arayüzün üst kısmında bir başarı bildirimi görünecektir. Plan, Plans listesinden kaldırılacaktır.

## Sonraki adımlar

Yeni bir plan oluşturmak için [Plan oluşturma](https://help.qlik.com/tr-TR/migration/Content/AnalyticsMigrationTool/Managing-Plans/Creating-Plans.htm) konusuna bakın. Mevcut bir planı düzenlemek için [Planları düzenleme](https://help.qlik.com/tr-TR/migration/Content/AnalyticsMigrationTool/Managing-Plans/Editing-Plans/Editing-Plans.htm) konusuna bakınız.