Skapa en visualisering med ett anpassat objekt

Du kan förbättra dina appar med anpassade objekt. Anpassade objekt som är tillgängliga är:

Du hittar anpassade objekt i resurspanelen under Extension Anpassade objekt när du redigerar ett ark.

Du kan bygga egna visualiseringskomplement och widgetar i Dev Hub.

Lägga till ett anpassat objekt i ett ark

Du börjar skapa en visualisering genom att dra ett visualiseringskomplement eller en widget till ett ark.

Gör följande:

1. Klicka på Edit i verktygsfältet.

2. Klicka på Extension i panelen till vänster när du vill expandera anpassade objekt.
  3. Dra ett visualiseringskomplement eller en widget till arket.

Du kan antingen släppa det på en tom plats på arket, halvera ytan för en befintlig visualisering eller ersätta en befintlig visualisering.

Tips: Om du dubbelklickar på ett anpassat objekt läggs det till på arket direkt.
  4. Du kan ändra inställningar som krävs för det anpassade objektet i egenskapspanelen. Inställningar som krävs definieras av komplementets utvecklare. Det kan handla om dimensioner, mått eller andra inställningar.

Du har nu en färdig visualisering som du kan börja använda när du utforskar data i appen.

Begränsningar för objektpaket som kommer från Qlik

När du använder objekt från ett objektpaket från Qlik finns det några begränsningar jämfört med inbyggda visualiseringar, som stapeldiagram. Följande begränsningar gäller för alla objekt från ett objektpaket:

• Visualiseringens användargränssnitt är inte lokaliserat till det språk som Qlik Sense använder.
  • För närvarande stöds inte läsriktningen höger till vänster.
  • För närvarande stöds inte hjälpmedelsfunktioner.
  • Objekt från ett objektpaket från Qlik kan inte redigeras med Dev Hub.

Följande tabeller visar vilka ytterligare funktioner som stöds, eller inte stöds, för alla objektpaket. Några funktioner stöds generellt (Y), med några undantag (N), vilket beskrivs i tabellerna över funktionsstöd. I vissa fall är funktionen inte tillämplig för ett objekt (N/A)

• Utskrift

Skriva ut en visualisering som har skapats i ett objekt.

• Qlik NPrinting

Det finns en Kontrollen On-Demand-rapport. Visualiseringar som har skapats i vissa objekt kan dock inte användas i Qlik NPrinting-rapporter.

• Exportera

Exportera till bild, PDF eller Excel.

• Storytelling

Använda en ögonblicksbild av en visualisering som har skapats med ett objekt i en berättelse.

• Parallella tillstånd
  • Qlik Sense Mobile offline
  • Qlik Sense Mobile
Funktionsstöd för instrumentpanelspaket
Kontroll Utskrift Qlik NPrinting Exportera Storytelling Parallella tillstånd Qlik Sense Mobile Offline Qlik Sense Mobile
Knappar för navigering N/A N/A N/A N/A J J J
Datumväljare N/A N/A N/A N/A J J J
On-Demand-rapportering N/A N/A N/A N/A N/A N/A J
Visa/dölja-behållare N N N N N J J
Behållare med flikar N N J N N J J
Variabelinmatning N/A N/A N/A N/A N/A J J
Dela-knapp N/A N/A N/A N/A N/A J J
Funktionsstöd för visualiseringspaket
Diagram Utskrift Qlik NPrinting Exportera Storytelling Parallella tillstånd Qlik Sense Mobile offline Qlik Sense Mobile
Stapel och yta J J J J J J J
Nyans J J J J J J J
tratt J J J J J J J
Värmekarta J J J J J J J
Multi-KPI J N J J J J J
Nätverk J N J J J J J
V & F-pivot J N/A J J J J J
Radar J J J J J J J
Sankey J J J J J J J
Spaljébehållare N N N N N J J
Ordmoln J N J J J J J