Lägga till en bild på en sida

Du kan lägga till en bild på en berättelsesida. Du kan använda en av standardbilderna eller en egen bild.

Gör följande:

1. I storytelling-vyn klickar du på 0 i berättelsens verktygspanel.

Mediebiblioteket öppnas.

2. Följande format stöds: .png, .jpg, .jpeg, och .gif.

För Qlik Sense: Du kan ladda upp bilder till mappen I appen i mediabiblioteket. Du behöver använda Qlik Management Console för att ladda upp bilder till standardmappen.

För Qlik Sense Desktop: Du kan placera bilder i följande mapp på datorn: C:\Users\<user>\Documents\Qlik\Sense\Content\Default. Bilder är tillgängliga i standardmappen i mediebiblioteket. När du flyttar en app mellan installationer sparas bilderna du använder i appen i qvf-filen tillsammans med appen. När du öppnar appen på en ny plats, till exempel Qlik Sense Cloud, finns bilderna i mappen I appen i mediebiblioteket för appen.

3. Klicka på en mapp i mediabiblioteket, exempelvis I appen eller Standard.
  4. Välj den vild som du vill lägga till på sidan.

En förhandsgranskning av bilden visas.

5. Klicka på Infoga.

Observera: Alternativt trycker du länge eller högerklickar på den bildfil som du vill lägga till och väljer Infoga.

Bilden läggs till och fästs vid rutnätet. Du kan använda piltangenterna på tangentbordet för att flytta den fritt.

Observera: Om bilden är större än bredden eller höjden på en sida, anpassas den så att den får plats på sidan.