QlikWorld 2020 – global konferens. Kom och upptäck hur du utnyttjar dina data på bästa sätt. Agera nu. Registrera dig nu och spara.

mixmatch - skript- och diagramfunktion

Funktionen mixmatch jämför den första parametern med alla de följande och returnerar den numeriska platsen för uttryck som matchar. Jämförelsen är inte skiftlägeskänslig.

Syntax:

mixmatch( str, expr1 [ , expr2,...exprN ])

Tips: Om du vill använda skiftlägeskänslig jämförelse använder du funktionen match. Om du vill använda ej skiftlägeskänslig jämförelse och jokertecken använder du funktionen wildmatch.