LastValue - skriptfunktion

LastValue() returnerar värdet som laddades sist från posterna som definierats av uttrycket, sorterade efter en group by-sats.

Observera: Funktionen finns endast som skriptfunktion.

Syntax:

LastValue ( expr )

Return data type: dual

Arguments:

Argument Beskrivning
expr Det uttryck eller fält som innehåller de data som ska mätas.

Limitations:

Om inget textvärde hittas returneras NULL.

Examples and results:

Lägg till exempelskriptet i appen och kör det. Lägg sedan till åtminstone de fält som listas i resultatkolumnen till ett ark i vår app för att se resultatet.

Om du vill få samma utseende som i resultatkolumnen nedan växlar du från automatisk till egen visning i egenskapspanelen under Sortering. Avmarkera sedan numerisk och alfabetisk sortering.

Exempel Resultat

TeamData:

LOAD * inline [

SalesGroup|Team|Date|Amount

East|Gamma|01/05/2013|20000

East|Gamma|02/05/2013|20000

West|Zeta|01/06/2013|19000

East|Alpha|01/07/2013|25000

East|Delta|01/08/2013|14000

West|Epsilon|01/09/2013|17000

West|Eta|01/10/2013|14000

East|Beta|01/11/2013|20000

West|Theta|01/12/2013|23000

] (delimiter is '|');

LastValue1:

LOAD SalesGroup,LastValue(Team) as LastTeamLoaded Resident TeamData Group By SalesGroup;

SalesGroup

East

West

LastTeamLoaded

Beta

Theta