Läsa in data från databaser

Du kan läsa in data från kommersiella databassystem i Qlik Sense genom följande anslutningar:

• Kopplingar som använder Microsoft ODBC-gränssnittet eller OLE DB. För att använda ODBC måste du installera en drivrutin som stöd för ditt DBMS. Du måste även konfigurera databasen som en Microsoft ODBC-datakälla under ODBC – Administrera datakälla i Windows Kontrollpanel.
  • Kopplingar som utvecklats specifikt för att läsa in data direkt från databaser med licensierade ODBC-drivrutiner utan krav på DSN-anslutningar.

Mer information finns i Qlik-kopplingar: Databas (endast på engelska).

Läsa in data från en ODBC-databas

Det finns två sätt att ladda data från en databas:

Du kan ansluta direkt till en databas med någon av de Qlik-licensierade ODBC-drivrutinerna. Se instruktionerna för Database-anslutningar på hjälpplatsen för Qlik-anslutningar.

Mer information finns i Qlik-kopplingar: Databas (endast på engelska).

Qlik-licensierade ODBC-drivrutiner har stöd för följande databaser:

• Amazon Redshift
  • Apache Drill (Beta)
  • Apache Hive
  • Apache Phoenix (Beta)
  • Apache Spark (Beta)
  • Azure SQL
  • Cloudera Impala
  • Google BigQuery
  • IBM DB2
  • Microsoft SQL Server
  • MongoDB (Beta)
  • MySQL Enterprise
  • Oracle
  • PostgreSQL
  • Presto
  • Sybase ASE
  • Teradata

Gör så här för att använda Microsoft ODBC-gränssnittet:

1. Du måste ha en ODBC-datakälla för den databas du vill nå. Denna konfigureras under ODBC - Administrera datakälla i Windows Kontrollpanel. Om du inte redan har en sådan måste du lägga till den och konfigurera den, exempelvis genom att peka på en Microsoft Access-databas.
  2. Öppna Dataimport.
  3. Skapa en ODBC-dataanslutningar som pekar på ODBC-anslutningen som nämns i steg 1.
  4. Klicka på ± på dataanslutningen för att öppna dialogrutan Dataval.

Nu kan du välja data från databasen och infoga skriptkoden som krävs för att ladda data.